Β. Γεωργούλης: Η Κως βρίσκεται ακόμα στην ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ενώ η Κέρκυρα χτίζει παλάτια

34
4888

Εν όψη τουριστικής περιόδου με έφερε η τύχη να βρεθώ σε έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς της χώρας, την Κέρκυρα και μάλιστα Πάσχα ήρθα στην δύσκολη θέση να διαπιστώσω κάποιες ομοιότητες και κάποιες διάφορες με το υπέροχο νησί μας!

Η Κως όπως και η Κέρκυρα είναι από τα πιο απομακρυσμένα αλλά και πιο όμορφα νησιά της χώρας μας ίδια ουσιαστικά σε μέγεθος (Κως -Κεφαλος 47χλμ)(Κέρκυρα-Λευκιμη 45χλμ), κόστος μεταφοράς με ΙΧΕ ένα άτομο Κως-Πειραιας 150 ευρώ Αθήνα – Κέρκυρα 120 περίπου έυρω. Με κτελ και αντίστοιχα ακτοπλοικος Αθήνα Κέρκυρα 65 Πειραιάς Κω 55.

Παρόλα αυτά δυστυχώς η οργάνωση σε θέματα τουρισμού ειδικά στο θέμα μετακίνησης πολιτών οφείλω να ομολογήσω ότι η Κως βρίσκεται ακόμα στην ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ενώ η Κέρκυρα χτίζει παλατια.

Η Κως η πατρίδα του Ιπποκράτη, το στολίδι του Αιγαίου σκοτώνεται ποιος θα μεταφέρει κόσμο και ποιος θα βγάλει το περισσότερο χρήμα ενώ η Κέρκυρα λειτουργεί αρμονικά μιας και μοιράζει την πίτα σε όλους τους εμπλεκομενους φορείς.

Στην Κω σκοτώνονται οι επαγγελματίες ταξί με το ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία για το αεροδρόμιο ενώ στην Κέρκυρα στον ίδιο χώρο και σε απόσταση 50 μέτρα λειτουργεί η πιάτσα ταξί με την αστικό ΚΤΕΛ  που συνδέει το αεροδρόμιο με το υπεραστικο κτελ το κέντρο της πόλης και το λιμάνι. Η Κέρκυρα θησαυριζει αξιοποιώντας κάθε εγχώρια δραστηριότητα όπως το Πάσχα, ενώ η Κως τον Ιπποκράτη τον έχει στο ψυγείο.

Η Κέρκυρα δουλεύει και κερδίζει την ελληνική τουριστική αγορά ενώ η Κως ψάχνει πακέτα φτηνά με όλη τη σαβούρα της Ευρώπης. Αυτή τη φορά ξέρω ότι γίνομαι σκληρός αλλά φίλοι μου δυστυχώς η αλήθεια είναι απαίσια και περιθώρια δεν υπάρχουν.

Οι εποχές του πλουτισμου τελείωσαν και για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα η απόλυτη καταστροφή πλησιάζει. Τα νούμερα είναι πραγματικά και αφορούν ανθρώπινες ζωές την στιγμή που κάποιοι στο νησί μας ακόμα ζουν στην δεκαετία του 90 και κοιτάνε να βγάλουν το μάτι του άλλου.

Μέσω αυτού του άρθρου παρακαλώ και εκλιπαρω τους Κωους εμπλεκομενους φορείς να αφήσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, να πλησιασουν ελληνικούς προορισμούς και να παραδειγματιστουν από τον τον τρόπο λειτουργίας και εκμετάλλευσης των προϊόντων τους. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για καυγαδες.

Σας ευχαριστώ

Βασίλης Γεωργούλης

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκτός από το τόσο επί τόσο παίζει ρόλο και ο πληθυσμός. Η Κέρκυρα έχει 100.000 κατοίκους.

  2. Η κέρκυρα δεν απαρτίζεται από ….φασίστες (βλ. Ενεργούς , θερμοπύλεους και λοιπούς) που αμαυρώνουν το νησί μας..Ο δήμαρχος τους νοιάζεται για το νησί δεν είναι σαν εδώ..

    • Ακόμα και στα πιο άσχετα θέματα… ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕΕΕΕΕΕ…!!! ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ…

  3. Κως έκταση 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, Κέρκυρα 600, διπλάσια έκταση, τριπλάσιος πληθυσμός.

  4. ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΡΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΧΩΡΙΑ-ΠΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!

  5. 43.000.000 για αποχετευτικο πυλι-κεφαλος και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρισιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια!!!!!!

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΦΤ 10.000.000 ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!

  6. ΟΛΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ.

    3 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.ΕΡΗΜΩΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΣΑ ΧΑΨΑ ΒΟΛΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕΛΙ ΠΡΩΤΟΣ.

  7. ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!!!!ΑΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!!!!

    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. 500.000 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECYRITY!!ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΓΕΩΡΓΙΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!

  8. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω ΠΗ διελυσαν την ΚΕΑΣ και δεν εχει δρομολογια

    απο τα ξενοδοχεια.ολοι επαγγελματιες θα κλαινε.οι τουριστες λογω διαλυμενης ΚΕΑΣ θα μενουν μεσα στα ξενοδοχεια .

  9. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια

    ΕΡΙΞΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  10. απο τον συνεργατοδημαρχο πεσαμε στον τρενοδημαρχο τον δημαρχολακουβα!!!!

    ο ενας χειροτερος απο τον αλλον!!!απιστευτο!!

  11. στην κω ο τρενοδημαρχος μηδενισε τις αφιξεις!!!

  12. λόγω χαμηλής πληρότητας, και υψηλού κόστους;μηπως λογω ανικανοτητας,αδιαφοριας του κυριτση;ο κυριτσης ειναι υπευθυνος για την οικονομικη καταστροφη του νησιου.αυτος ειναι υπευθυνος για το διωξιμο της ryanair.κυριτσης,καισερλης αυτοι οι δυο κυνηγησαν την ryanair απο το νησι.ο μολος που ειναι που θα εκαναν καισερλης,κυριτσης;και οι δυο μονο την παρτη τους την τσεπη τους αυτη ειναι η αληθεια.

  13. 40 !! ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΕ.οπως πας θα μηδενισεις τις αφιξεις.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

  14. “Απογειώθηκε” η Κέρκυρα με δεκάδες πτήσεις από το εξωτερικό

    Από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας αφίχθησαν συνολικά 24 πτήσεις από το εξωτερικό μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες.

    Πιο αναλυτικά αφίχθηκαν:

    9 πτήσεις από την Ryanair
    6 πτήσεις από την Easyjet
    4 πτήσεις από την Eurowings/Germanwings
    2 πτήσεις από τη Volotea
    1 πτήση από την Travel Service
    1 πτήση από την Norwegian Air
    1 πτήση από την Tui Fly Belgium

    Επίσης το Μεγάλο Σάββατο η αεροπορική εταιρεία Transavia πραγματοποίησε και τις πρώτες πτήσεις από το Άμστερνταμ προς την Ζάκυνθο(HV5093) και το αεροδρόμιο του Ακτίου(HV5791).

    Διαβάστε περισσότερα: “Απογειώθηκε” η Κέρκυρα με δεκάδες πτήσεις από το εξωτερικό – ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  15. ειναι τα τρενακια.απο 2 σε 10.τακτοποιησες τους χορηγους.ΘΑ ΣΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΨΕΥΤΗ

  16. θα ειχαμε 300 αφιξεις κρουαζιεροπλοιων οπως η ροδος.αλλα εσυ καταστρεφεις το νησι.

  17. ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  18. Βρε Bασίλη ο Κυρίτσης δεν έχει χρόνο για τέτοια μικροπράγματα. Ασχολείται αποκλειστικά με τα ασφαλιστικά κατά του προαναχωρησιακού και το δημοψήφισμα κατά ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. Λίγο το έχεις?

  19. Οι Κωοι ειχαν την τυχη να γεννηθουν σε ενα παραδεισο αλλα ειναι αχρηστοι και .Δεν υπερβαλω απλα δεστε οτι ολες οι μεγαλες επιχειρησεις ανηκουν σε μη Κωους.Οι ντοπιοι ειναι για καμια καφετερεια και να δωσουν τα δωματια σε κανενα πρακτωριο να τα γεμισει οσο οσο γιατι ειναι αχρηστοι να το κανουν αυτοι.

  20. Κάποτε κάποιος σου είπε κάτι για Παυλίδη θυμάσαι ;
    Ποσό δίκιο είχε αυτός ο άνθρωπος Βασιλακη !!

  21. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΑΠΑΔΡΕΟΥΚΑΙΣΕΡΛΗ,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΤΡΑΓΙΚΗ….

  22. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.Η Ελλάδα μπροστά στο διχασμό; Γιατί είναι λάθος η σύγκριση με τις μεταναστεύσεις των Ελλήνων!

    http://www.e-koutsobola.gr/… (αξιζει να διαβαστει ολο)
    »Αλήθεια γιατί βλέπουμε το τυράκι (εκπαίδευση παιδιών μεταναστών) και δεν βλέπουμε την παγίδα (ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ , γι΄αυτό και η ανάγκη εκπαίδευσης τους). Γιατί δεν βλέπουμε ότι η Ελλάδα μεταβάλλεται βίαια σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία;
    Αλήθεια γιατί κανείς δεν μιλάει για το ρυθμό γεννήσεων που κοντεύει να ξεπεράσει το 1, ενώ ακόμα μένουν σε σκηνές και την ώρα που στην Ελλάδα ο ρυθμός δεν ξεπερνάει το 0,6. Που σημαίνει ότι αν αυτοί οι άνθρωποι μείνουν εδώ σε 20 χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε συντριπτική μειοψηφία;
    Καληνύχτα Ελλάδα… Οι λόγοι του νέου εθνικού διχασμού πλέον βρίσκονται μπροστά μας, απορώ πως μερικοί δεν τους βλέπουν…»

  23. Το ότι είναι ο Κυριτσης αυτό που ειναι, το ξέρουμε όλοι και δεν ντρέπεται να το δείχνει και ο ίδιος άλλωστε.. Όμως να κοιτάξουμε πια και τον εαυτό μας και τα λάθη μας.. Κοιτάμε πως θα βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου, και στο τέλος δεν καταφέρουμε και κάτι ουσιαστικό.. Αν ο Κυριτσης έβλεπε ότι εμείς είμαστε υγιής ντόπιος λαός, ούτε που θα τολμουσε να κάνει το παραμικρο γιατί θα το πληρωνε ακριβα.. Όμως σαν του λογου του είμαστε και εμείς.

  24. Ωραια η κερκυρα αλλά για την σκατιλα που βρωμάει όλη η πόλη λόγω έλλειψης αποχετευτικού δικτύου και βιολογικών δεν βλέπω να αναφέρεσαι αγαπητέ ταξιδευτή. Επισης το οδικό της δικτυο μαζι με το αεροδρόμιο της συγκαταλέγονται στα χειρότερα της Ευρώπης. Να βλέπουμε και τα ασχημα λοιπόν. Η δε ποιότητα φαγητου είναι χείριστη!. Τα καταφεραν όμως επενδύοντας κυριως στα ηθη στα έθιμα και στις παραδόσεις και εκαναν το νησί τους με την βοήθεια του αγιου σπυρίδωνα πρώτο πασχαλινό προορισμό. Βοήθησε βεβαια και η Σίσυ αλλά και το καζίνο. Ηθικό διδαγμα δεν στερουμαστε υποδομων στερούμαστε συνεργασίας και κοινό όραμα για να διαφοροποιήσουμε το προίον που λέγεται Κως. Μόνο ετσι θα ανοιξει το all inclusive

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ