ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Θα πιαστούμε , δεν πάει άλλο. ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ «Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.»

0
1200

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ουσιαστικά οι τούρκοι υποκινούμενοι και με πρόθεση επεκτείνουν εις βάρος μας τα δικά τους  μίλια από 6 σε 12 για να λεηλατήσουν τα ενεργειακά αγαθά που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο αυτό και παίζουν με την Ελληνική ψυχραιμία, όση φυσικά απέμεινε.

Παιχνίδι νεύρων” της Τουρκίας που αναζητά το ελληνικό “λάθος” σε Αιγαίο και Κύπρο

“Παιχνίδι νεύρων” από την Άγκυρα που χωρίς αμφιβολία είναι πολύ εκνευρισμένη! Η Τουρκία παίζει αυτό το παιχνίδι στο Αιγαίο και τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, επιζητώντας ένα ελληνικό “λάθος” που θα τις δώσει την “αφορμή” για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να οδηγήσει σε κλιμάκωση. http://www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 05/05/2017 | 08:27

Το να επεκτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση και υπό τις παρούσες συγκυρίες το αναφαίρετο διεθνές δικαίωμα των θαλασσίων συνόρων μας φαίνεται χλωμό.

Το έκαναν όμως οι τούρκοι για την πάρτη τους.

2ΜΑΙΟΥ 2017«δήλωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ ότι είναι «αιτία πολέμου» για την Άγκυρα
οποιαδήποτε έρευνα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά των 6 μιλίων από τις Ελληνικές ακτές και δυτικά των 6 μιλίων από τις Κυπριακές ακτές.»
«Δημοσιοποιήθηκε έγγραφο στον ΟΗΕ με το οποίο η Αγκυρα χαρακτήρισε ως «αιτία πολέμου» («casus belli») κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οποιαδήποτε θαλάσσια έρευνα εγκριθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και της ανακηρυγμένης και οριοθετημένης κυπριακής ΑΟΖ, «χωρίς την έγκριση της Τουρκίας!» του Γιάννη Πετρίδηhttp://www.pronews.gr/portal 2 Μαίου 2017

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

«Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;»

«Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί”.

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Β΄Έκδοση, Σελ: 434

ΠΩΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ επίτηδες τα μυαλά του τούρκου;

  1. A. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν στο Σότσι για το θέμα της προμήθειας των S-400 «Triumph».

«Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Rostec», Σεργκέι Τσεμέζοφ, η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει το S-400 στην περίπτωση των συνομιλιών για ένα δάνειο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών» http://www.echedoros-a.gr/2017/05/s-400.html

 Β. «Το Ισραήλ «καλωσόρισε» τις τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας ηλεκτροσόκ σε Αθήνα και Λευκωσία, με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας, Σαούλ Μέριντορ.» του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου http://www.pronews.gr/portal 5 Μαίου 2017

Και αμέσως τα οθωμανικά μυαλά αντέδρασαν με οθωμανικά άσματα.

«Το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Barbaros, όχι μόνο παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα της Κύπρου αλλά φρόντισαν να προκαλέσουν με θράσος.

Οι λιμενικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με το πλοίο και του ζήτησαν να αποχωρήσει αμέσως. Ωστόσο, το πλήρωμα του Barbaros, αντί άλλης απάντησης, μετέδωσε μέσω κινητού τηλεφώνου οθωμανικό εμβατήριο»


Το βίντεο από τις προκλήσεις του πληρώματος δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu.» http://www.iefimerida.gr/ 5 ΜΑΙΟΥ 2017

Δεν τους φτάνουν τα κόλλυβα που ήδη έχουν στο ζωνάρι τους,  θέλουν να αγοράσουν και άλλα  από τους Ρώσους με τους S-400 «Triumph».

Είναι δυνατόν ποτέ οι Ισραηλινοί και οι Αμερικάνοι και μάλιστα τώρα που σκάζει το κουρδικό οσονούπω να αφήσουν τους τούρκους να χειριστούν τέτοια οπλικά συστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής;

Όσοι αδίκησαν το αλωνάκι της Ελλάδος και το περιβολάκι της Κύπρου θα το βρουν μπροστά τους διότι το παράνομο και αντιπνευματικό κέρδος τρώει τα αφεντικά του.

Να σε δω κ. Πούτιν να έλθεις πάλι στο Περιβόλι της Παναγίας και να κάνεις μεγάλους σταυρούς την στιγμή που ο Ερντογάν θα σημαδεύει  το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και όλη την ενεργειακή περιοχή του Βόρειου Αιγαίου με τους S-400 «Triumph που θέλεις να του πουλήσεις .

Μπορεί να μας πεις ότι εξυπηρετείς τα συμφέροντα του λαού σου και καλά κάνεις .Όμως  δεν εξυπηρετείς τα συμφέροντα του ΟΥΡΑΝΟΥ …

«Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Rostec», Σεργκέι Τσεμέζοφ, η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει το S-400 στην περίπτωση των συνομιλιών για ένα δάνειο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αρνητική αναταραχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου εκφράζεται μίσος για την Τουρκία και η απαίτηση να ακυρωθεί η συμφωνία.

Πρέπει να ειπωθεί για άλλη μια φορά ότι τα οικονομικά συμφέροντα στη Μόσχα βρίσκονται στην πρώτη θέση. Η πολιτική είναι μια επέκταση της οικονομίας

Τώρα, τον 21ο αιώνα η Ρωσία και η Τουρκία δεν έχουν τίποτε να μοιρασθούν.
Η Ρωσία δεν είναι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ούτε η Ορθόδοξη Αυτοκρατορία Ρομανόφ, είναι ένα κοσμικό αστικό κράτος που ανταγωνίζεται σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο για τις αγορές και μια θέση κάτω από τον ήλιο.

Η Ρωσία και η Τουρκία- είναι καλοί γείτονες και εμπορικοί εταίροι. Η ιδανική περίπτωση, βέβαια, ήταν η Τουρκία να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτό δυνατά»
Άρθρο του Αλεξάντερ Ραζουβάεφ**Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην «Независимая газета»- ng.ru) http://www.echedoros-a.gr/2017/05/s-400.html

Η στενή πλεονεξία της Ρωσικής ελίτ όπως προβάλλεται δείχνει τι έρχεται σε σχέση με αυτήν διότι σε λίγο όταν ο Ερντογάν τους ξαναπουλήσει θα είναι γυμνοί και εκτεθειμένοι στην κοινή ρωσική γνώμη.

Που να ξέρουν οι ορκισμένοι εχθροί μας και οι δήθεν φίλοι μας ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ γράφει την Ιστορία και όχι οι αποφάσεις τους και ισχύει αν τους αιώνες το 

«Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΩΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ