Γ. Βάσσος: Έγινες δεξιός; με ρώτησε, σε είδα σήμερα με τον δήμαρχο… Θα τον στηρίξεις για βουλευτή;

14
1291

Η δράση προκαλεί αντίδραση και αυτό να το θυμάστε εσείς που μόνο από δεξιά θα μπορέσετε να μου κάνετε κριτική. Όταν καταλάβετε τι είναι η αριστερά, κάντε μια μάζωξη να το συζητήσουμε. Να θυμάστε. Υπεύθυνος στον πόλεμο δεν είναι μόνο αυτός που τον αρχίζει, αλλά και αυτός που τον συνεχίζει. Αυτός που χάραξε λάθος τον δρόμο έχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και αυτός που συνεχίζει την κατασκευή του, είναι το ίδιο ένοχος. Πως εξηγείτε το γεγονός ότι την ώρα που αρχίζουν τα συσσίτια και η φτώχια των ελλήνων, παραγγέλλουμε αμερικανικά όπλα; Αν η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο υπεύθυνοι είναι οι κυβερνώντες, και όχι ο λαός. Γι αυτό και ο Παπαντρέου είπε.. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Ποτέ μην κατηγορείτε έναν ναυαγό σε ποια παραλία θα αράξει. Το μόνο που ζητούσε ήταν να σωθεί από τα κύματα, ασχέτως αν έπεσε σε ανθρωποφάγους. [[ Προς απάντηση στους αριστεροδεξιούς ..]]

–Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα όταν κατέβηκα στην κεντρική πλατεία για καφέ. Άθελά μου νομίζω, μπορεί και σκόπιμα, κάθισα στην παρέα του Δημάρχου. Πάντα οι πολίτες εκατοντάδες χρόνια τώρα ένιωθαν περήφανοι, που βρισκόταν ή θα βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Δήμαρχο της πόλης, που ήταν ο κυρίαρχος της εξουσίας. Εγώ δεν ένοιωσα έτσι, ίσως γιατί δεν αγαπώ την εξουσία, ή γιατί δεν βάζω κάποιον πάνω από μένα, ή γιατί πιστεύω σε έναν άλλο τρόπο εξουσίας. Όμως τώρα ήμουν στο ίδιο τραπέζι, και πολλά μάτια περαστικών και περιέργων, πέφτανε επάνω μου. Ο Δήμαρχος κάποια στιγμή καλαμπουρίζοντας, με ρώτησε. Πως βλέπεις την πρόταση που μου κάνανε για υποψήφιος με την Ν.Δ.; Δεν απάντησα γιατί δεν ήταν ούτε ο τόπος αλλά ούτε και ο χρόνος για τέτοια συζήτηση. Μετά τον καφέ και αφού πέρασε η ώρα φύγαμε. Οι ποιο πολλοί για τα σπίτια τους. Ο Δήμαρχος μου ψιθύρισε κάτι για την υποψηφιότητα του??? Την ίδια μέρα το βραδάκι την ώρα που πίνω τον καφέ μου στο σπίτι μου, κτυπά το τηλέφωνο. Το σηκώνω και είναι ένας γνωστός μου κάτοικος του νησιού. Έγινες δεξιός μου είπε; Σε είδα σήμερα με τον δήμαρχο. Θα τον βοηθήσεις στις εκλογές που θα κατέβει με την ΝΔ; Αυτός δεν κάνει ούτε για δήμαρχος, ούτε για βουλευτής. Δεν τον θέλει ο κόσμος .

Tα χασα.. Άκου του λέω, στο ύφος που μου μιλούσε. Αφού δεν κάνει για Δήμαρχος όπως μου λες, ευκαιρία είναι να τον βγάλουμε βουλευτή, και να βγάλουμε άλλον Δήμαρχο δικό μας. Που θα βρούμε τέτοια ευκαιρία, να διώξουμε κάποιον από τον δήμο που πήρε 70%.

Εγώ βέβαια θέλω Δήμαρχο από την ΔΙΕΣΗ για να ξαναπάρουμε πάλι τα αεροδρόμια. Είναι οι μοναδικοί που έχουν πρόταση για τα αεροδρόμια , και την έχουν καταθέσει πριν τις εκλογές, και πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και πριν υπογράψει την παράδοσή τους . Αλλά νομίζω πως δεν θα τα χαλάσουμε για το ποιον θα βάλουμε Δήμαρχο. Δηλαδή μου είπε, θα στηρίξεις τον Δήμαρχο για βουλευτή; Θα γίνεις δεξιός; Για το καλό μας, είπα. Για να πάρουμε τον Δήμο. Είναι ντροπή μου είπε εσύ να στηρίξεις την ΝΔ. Εγώ δεν θα ψηφίσω την ΝΔ, αλλά τον Δήμαρχο για να φύγει, είπα. Αν δεν τον βγάλουμε βουλευτή, με το 70% που πήρε θα τον έχουμε για πενήντα χρόνια στην πλάτη μας. Είναι ντροπή μου είπε. Θα πρέπει να παλέψουμε για να μην βγει βουλευτής. Εγώ έχω αρχίσει αγώνα κατά και θα συνεχίσω. Μην βιάζεσαι, του είπα. Δεν πρόκειται να κατέβει με την ΝΔ στις εκλογές. Θα μείνει για πάντα στον Δήμο. Θα κάνει και σχετική δήλωση όπως μου είπε. Δεν τον ενδιαφέρει η βουλή. Τον ενδιαφέρει μόνο ο Δήμος.

Ξαφνικά ακούω να μου λέει νευριασμένος στο τηλέφωνο ο γνωστός μου. Δεν είναι αυτό. Κατάλαβε ότι δεν τον θέλουνε και γι αυτό δεν θα κατέβει. Αν ήθελε ας κατέβαινε. Τι να φοβηθεί του είπα. Εδώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 4% στον Δήμο, και στις βουλευτικές έβγαλε βουλευτή. Ο Δήμαρχος που πήρε 70% τι να φοβηθεί. Εσύ τι θέλεις; Τον ρώτησα. Να κατέβει ή να μην κατέβει ; Γιατί τόσο μίσος. Αν θέλει να κατέβει είναι θέμα δικό του. Δεν είναι ούτε δικό σου, ούτε δικό μου. Δημοκρατία δεν έχουμε;;; Άσε τον κόσμο ελεύθερο, και προσπάθησε να ηρεμήσεις, και του έκλισα το τηλέφωνο…

Αναρωτήθηκα, πως όταν ήμουν με τον φίλο μου τον Τέλη, ή με τον κ. Μάνο Κόνσολα δεν με πήρε ποτέ κανένας τηλέφωνο;;;;; Συνέχισα να πίνω τον καφέ και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια που τότε ένας άρχων του νόμου μου είπε:  «Σταμάτησε να κάνεις παρέα με τον Γι…ο γιατί θα σε βάλω μέσα. Ξέρεις πως ο πατέρας του είναι εξορία…»

Γιάννης Βάσσος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τελικά Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ αυτή τη ζωή. Νο@μερο ο τύπος με τα παραπάνω σχόλια και μάλιστα μεγάλο

  1. Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ 4 ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    ΚΑΙ ΤΑ ΕΣ-ΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΚΚ€,ΑΝΕΛ,ΠΟΤΑΜΙ,ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΛΠ.

  2. Οι μάσκες πλέον ερρίφθησαν και το επικληθέν, μέσω μη πειστικών και αστόχων θεατρικών προσποιήσεων, «κοινωνικό» προσωπείο της επαράτου … Αριστεράς έπεσε. Το ετερογενές προϊόν μιας τερατώδους συνενώσεως μαρξιστών, πλουτοκρατών, καιροσκόπων και συμπλεγματικών αέργων, το αρτισύστατο μόρφωμα των Συριζα-Ανελ, προχωρά ακαθέκτως και απτοήτως στην επιβολή των πιο σκληρών, αιματηρών και νεοφιλελεύθερων οικονομικών μέτρων, τα οποία αποτελούν την ταφόπλακα κάθε διαφαινομένης και ενδεδειγμένης εκ των αντικειμενικών συνθηκών, αναπτυξιακής προοπτικής. Το 4ο μνημόνιο είναι πλέον γεγονός.https://ethnikismos.net/2017/05/26/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5/

  3. Εν μέσω βίαιων και καταιγιστικών ρυθμών μιας εντεινομένης παροξυσμικής προσπάθειας οικονομικής και εθνικής υποδουλώσεως της χώρας, συνεχίζει ακάθεκτη η ροζ αριστερά, ή καλύτερα σύσσωμο το νεοπαγές αυτό συνονθύλευμα – αριστερών και ψοφοδεξιών – πολιτικάντηδων να φτωχοποιεί την καθημαγμένη ελληνική κοινωνία, να καταδικάζει στην απόλυτη ένδεια και στη χθαμαλή ποιότητα βίου τους Έλληνες πολίτες και να βυθίζει στο τέλμα της αβεβαιότητας τις εμπερίστατες ελληνικές οικογένειες, σε σημείο αρκετές από αυτές να φυτοζωούν στην κυριολεξία.συνεχεια εδω.https://ethnikismos.net/2017/05/26/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5/

  4. ΣΤΟ ΦΑΙ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ?ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.

  5. ο βουλευτής-εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, τόνισε ότι «πρέπει να εξεταστεί η λειτουργία περισσότερων επίσημων λατρευτικών χώρων Μουσουλμάνων στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός, ώστε να αποσυμφορηθεί ως ένα βαθμό ο Βοτανικός».
    Πως γίνεται οι άθεοι κομμουνιστές να θέλουν πολλά τζαμιά; Προφανώς, δίνουν συνεχώς εξετάσεις στους παγκόσμιους αφέντες (οι οποίοι έχουν τους κουκουέδες και τις… επιχειρηματικές τους δραστηριότητες – κονόμες, στο απυρόβλητο), γι’ αυτό και εμφανίζονται ως «βασιλικότεροι του βασιλέως»: ένα τζαμί θέλουν οι άλλοι; Εμείς πολλά!

  6. Οι πρόγονοι μας έλεγαν «κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν», δηλαδή καλύτερα να σιωπά κανείς παρά να μιλάει. Αυτό όμως στην σημερινή εποχή όπου οι πάντες εκφέρουν άποψη για τα πάντα αδιάφορο αν τα γνωρίζουν ή ακόμη χειρότερα αν έχουν την ικανότητα να τα καταλάβουν, μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εντυπώσεις.

  7. Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία.

  8. ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ή ΔΕΞΙΟΣ[ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ,ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ].ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τ Ε Λ Ο Σ……ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ή ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ