ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Γονέων & Εργαζομένων Παιδικού Σταθμού ΔΟΜΣΤΑ: «Θεωρούμε άδικο & αβάσιμο το κλείσιμο του σχολείου…»

12
5293

Επιστολή γονέων ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού ΔΟΜΣΤΑ:

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΑΡΧΟ κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΟΜΣΤΑ.

Τα τέκνα μας φοιτούν στον ιδιωτικό παιδικό ΔΟΜΣΤΑ στο Πλατάνι με δική μας επιλογή.Σήμερα 05/07/2017 η ιδιοκτήτρια του σταθμού κα DONNA COLLINS μας ενημέρωσε πως η υπηρεσία σας θα προβεί σε ‘’σφράγισμα’’ κλείσιμο του σχολείου εώς την Παρασκευή 07/07/2017. Ζητήσαμε τον λόγο ή τους λόγους που παραχωρήσατε σε αυτήν την απόφαση και μας παρουσίασε το σχετικό έγγραφο:

Αρ.Πρωτ.7484 Ημερ/νια:15/3/17

Λόγοι:

Α) Ακατάλληλα τα τ.μ του αύλειου χώρου 57,6 τ.μ. Ενώ η ιδιοκτήτρια μας υπέδειξε έγγραφο ότι είναι 107,87 τ.μ.

Β) Ο διάδρομος πλάτος 0,70cm Ενώ μετρήσαμε εμείς οι ίδιοι κ το πλάτος του είναι 0,91cm.

Γ) Οι καρτέλες υγείας των νηπίων ήταν όχι συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από παιδίατρο με τον οποίο επιβάλλεται να συνεργάζεται η ιδιοκτήτρια του σταθμού Ενώ επιθυμούμε τα παιδιά μας να εξετάζονται από τον δικό μας παιδίατρο και η ιδιοκτήτρια μας παρουσίασε σύμβαση με συνεργαζόμενο παιδίατρο.

Δ) Ο παιδικός είναι κατασκευασμένος με πρόχειρα υλικά και κακοτεχνίες με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ παραμελημένος και επικίνδυνος για τα παιδιά.

Πρόχειρα υλικά εννοείτε τις γυψοσανίδες?????? Κακοτεχνίες τι εννοείτε???? Κρίνετε βάση καλαισθησίας????

Θεωρούμε σαν γονείς άδικο το κλείσιμο του σχολείου για τους παραπάνω λόγους και αβάσιμους διαβάζοντας το σχετικό έγγραφο σας. Σαν γονείς θεωρούμε τον χώρο ασφαλή που βρίσκονται τα παιδιά μας, καθώς είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και με την κα DONNA COLLINS και το παιδαγωγικό προσωπικό της για το ‘’έργο’’ την αγάπη και την αφοσίωση τους στα παιδιά μας.

Γνωρίζουμε ότι ο χώρος του σχολείου δεν είναι ένα κτίριο νέο όμως πιστεύουμε ότι είναι σωστά διαμορφωμένο για την ασφάλεια τους. Η απόφαση της υπηρεσίας σας μας αιφνιδίασε, δεχτήκαμε ψυχολογική επιβάρυνση , ένταση και άγχος στις οικογένειες μας γιατί μέσα στην σεζόν και οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμενοι εποχιακά θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία άμεσα να βρούμε νέο χώρο σταθμού κάτι που δεν επιθυμούμε. Πήρατε αυτή την απόφαση χωρίς να λαμβάνετε υπ’οψιν πως το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα παιδιά μας είναι εξοικειωμένα με τον χώρο του σχολείου τους και αισθάνονται ασφάλεια και με τον χώρο και τις δασκάλες τους.

Σαν γονείς κρίνουμε άδικη και καταχρηστική την εξουσία σας γιατί μας φέρνετε προτετελεσμένων γεγονότων και απέναντι από τους εργοδότες μας και απέναντι στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Ζητάμε από την υπηρεσία σας και τον δήμαρχο κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ να προβείτε στην ενέργεια επανεξέτασης του σχολείου πριν την ‘’σφράγισή’’ του – κλείσιμο.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ALEKSI MARIANNA-LORENA

TAHIRI MARJETA

DERBAZI ABDELMALEK

ΚΟΘΕΡΕ ΜΙΡΕΛΑ

ZOTAJ ADMILDA

ΚΑΡΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΜΑΡΣΙΛΝΤΑ

ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ

ΠΟΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

MOLCHANOVA YANA

SHAYDULLOV RUSLAN

SMULI PERPARIM

ΜΠΕΛΟΥΚ ΙΠΕΚ

Και η επιστολή υπαλλήλων του ίδιου Παιδικού Σταθμού:

Donna Luise Collins ΚΩΣ 06/07/2017

Παιδικός Σταθμός ΔΟΜΣΤΑ Αρ. Πρ:

Πλατάνι, 85300 Κως

Τηλ:

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΑΡΧΟ κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ ΚΩ

 

Θέμα: «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΜΣΤΑ – Επιστολή Εργαζομένων»

Στις 08/05/2017 ξεκίνησαμε να εργάζομαστε στον Παιδικό Σταθμό ΔΟΜΣΤΑ με σύμβαση αορίστου χρόνου και με πλήρες ωράριο. Κατά την μέχρι σήμερα συνεργασία μας η κα Collins μας έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη και ελευθερία κινήσεων για θέματα που σχετίζονται με τον εργασιακό μας χώρο, ενώ η ίδια από τη μεριά της κάλυψε όλες τις υποχρεώσεις της προς το πρόσωπο μας ως προς την τήρηση του ωραρίου, την μισθοδοσία μου και την ασφάλιση μας.

Σήμερα 05/07/2017 η εργοδότρια μας κα Collins μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που θα ακολουθήσει η υπηρεσία σας υποδεικνύοντας μας το σχετικό έγγραφο κλεισίματος του παιδικού σταθμού εώς την Παρασκευή 07/07/2017 με τις ακόλουθες παρατηρήσεις:Αρ.Πρωτ.7484 Ημερ/νια:15/3/17

Λόγοι: α) Ακατάλληλα τα τ.μ του αύλειου χώρου 57,6 τ.μ

β) Ο διάδρομος είναι πλάτος 0,70 cm

γ)Οι καρτέλες υγείας των νηπίων ήταν όχι συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από παιδίατρο με τον οποίο επιβάλλεται να συνεργάζεται η ιδιοκτήτρια του σταθμού

Ως απόφοιτοι αξιοσέβαστου ελληνικού πανεπιστημίου και ως εκπαιδευτικοί με γνώση των απαιτούμενων προδιαγραφών που πρέπει να πληροί μία σχολική αίθουσα προσχολικής ηλικίας προκειμένου να θεωρηθεί ασφαλής τόσο ως προς τους εργαζομένους όσο και ως προς τους μαθητές αντιλέγουμε στην προαναφερθέντα απόφαση σας, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος καλύπτει όλες τις ανάγκες μας.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο κατά την οποία το αποτέλεσμα της απόφασης σας, θα είναι να βρεθούμε άνεργοι εν καιρώ κρίσης που τα οικονομικά όλων των εργαζομένων βρίσκονται σε δυσχερή θέση και με τις οικονομικές υποχρεώσεις συνεχώς να αυξάνονται.

Καλούμαστε μαζί με την εργοδότρια μας να αποδείξουμε το αυτονόητο και το παιδαγωγικά ορθό, στην προσπάθειά μας να απαντήσουμε σε αβάσιμους  ισχυρισμούς κύκλων και συντεχνιών, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν. Για το λόγο αυτό, ζητάμε επανεξέταση του σχολικού χώρου – εντός και εκτός αίθουσας – προκειμένου να γίνει άρση της απόφασης σας.

Μετά τιμής,

Ευαγγελία Ι. Στάμου

Ηλέκτρα Α.Κανδήλα

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εδώ ο κυριτσης ως άλλος χαρη ποτερ μετετρεψε το ακαταλληλο κτηριο του βακουφ σε καταλληλο……

  2. Κλείνουν ΙΔΙΩΤΙΚΟ παιδικό σταθμό επειδή δεν έχει αν κατάλαβα καλά τον χώρο της αυλής που θα έπρεπε να έχει ; Καλά δεν κοιτάνε λίγο τα χάλια τους που το σύνολο των παιδικών και βρεφικών σταθμών του Δήμου δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας και απλά βαφτίστηκαν κτίρια ακατάλληλα σε παιδικούς σταθμούς κάποιες εποχές ; Ποιά αυλή άραγε έχει ο βρεφικός της Ιερού Λόχου και ο παιδικός της Αβέρωφ που να δικαιολογεί τα παιδιά που τόσα χρόνια κατά παράβαση των σχετικών νόμων φιλοξενούν; Μα δεν υπάρχει πια ίχνος ντροπής και αυτοκριτι κής ; Μόνο να βγαίνουν και να παραμυθιάζουν τον κόσμο; Εκτός και εάν ο συγκεκριμένος σταθμός , εκεί που βρίσκεται , ενοχλεί κάποιους άλλους ……. Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω. Αυτή η απόφαση δημοσιεύτηκε όπως από το νόμο ορίζεται στο Διαύγεια ;;;

  3. ….. παίρνει χώρους που θεωρεί κατάλληλους μετά κάνει επεμβάσεις καταστρέφοντάς τους και στη συνέχεια να μην …… περάστε και ρωτήστε …… όλοι τους θα σας πουν το ίδιο πράγμα ότι ………………………………..

  4. σε ενα σχολείο που μας εχει αποδείξει χρόνια τώρα την δουλειά του καταφέρατε να το κλείσετε!!!!!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!οι νομοι άραγε ισχύουν και για τους υπολοιπους σταθμούς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ????….δεν νομιζω!!!!!!!

  5. Και αυτός ο έλεγχος έγινε ξαφνικά φέτος τυχαία?? Τώρα το θυμήθηκαν ή έγινε καταγγελία???? Κάτι κρύβεται εδώ….

  6. μετα μην απορησετε γιατι σε μια θερμη προκληση μας ξεκοιλιασουν …αφου δεν εχετε μαθει να ζειτε αρμονικα τοτε καλα να μας κανουν , σας ενοχλησε που βρηκαν διεξοδο στο προβλημα τους; για να δουλεψουν τα ελληνικα ιδρυματα; και ειμαι ελλην χριστιανος ορθοδοξος για να μην τους κατηγορησετε οτι γραφει ενας απο αυτους ,και οτι γραφω το εχω βιωσει σε αλλες περιοχες εκτος ελλαδος που εχει τυχει να βρισκομαι λογω την δουλειας μου,καποια στιγμη ο αδικημενος ξεσηκωνεται ,κοιταξτε και την θρακη και θα καταλαβετε…..

  7. Μηπως στο κλείσιμο του σχολείου εχει συμβάλλει κάποια που κανει καταγγελίες συνεχεια για δικο της συμφέρον;

  8. ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟς ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ……..ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ? ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ