ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Σε πρόσφατες μικροβιολογικές εξετάσεις πλήρωσα επιπλέον… Γιατί;

10
1699

Αγαπητοί κύριοι

Σε πρόσφατες μικροβιολογικές εξετάσεις που έκανα σε 2 διαφορετικά μικροβιολογικά εργαστήρια του νησιού μας , συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, μου ζητήθηκε και κατέβαλα, ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που θα έπρεπε να πληρώσω ως  » συμμετοχή του ασφαλισμένου».
Στο ένα εργαστήριο πλήρωσα 5€ αντί 1,77€  και  στο άλλο  15€ αντί 7,35€.

Σε ερωτήσεις μου γιατί πληρώνω παραπάνω, το ένα  μου απάντησε ότι έκανε επιπλέον εξετάσεις που δεν τις  προέβλεπε το παραπεμπτικό και το άλλο ότι δεν καλύπτονταν όλες οι εξετάσεις από το παραπεμπτικό.

Πρόκειται  φυσικά για ασύστολα ψέματα και για ξεκάθαρο και ξεδιάντροπο κλέψιμο.

Λόγω των Μέσων που διαθέτετε θα κάνατε μεγάλη χάρη σε  όλη την τοπική κοινωνία,  αν  ερευνούσατε για το  αν αυτό συμβαίνει συστηματικά σε όλα τα συμβεβλημένα  μικροβιολογικά εργαστήρια του νησιού μας, και για το αν υπάρχουν πολλοί «παθόντες» ,  και στη συνέχεια καταγγέλατε τις συμπεριφορές αυτές  μήπως και σταματήσουν (οι εν λόγω)  να κλέβουν από τα 300€ του συνταξιούχου.

Με εκτίμηση
Γ.Π

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ιδιο συνεβει και σε εμενα..και δε βλαπτει να αναφερουμε ποιο μικροβιολογικο ειναι… να δουμε αν θα ξαναπαει κανεις…

  2. και σε εμένα έχει συμβεί! Οι ορμονολογικές εξετάσεις λένε ότι θέλουν ενδοκρινολόγο ενώ μπορεί να μου τις εκδώσει ο παθολόγος. Άρα πρέπει να χρεωθούμε και επίσκεψη…. Το ΙΚΑ πρέπει να να τους επιβάλει από την στιγμή που είναι συμβέβλημενοι να εκτελούν όλες τις εξετάσεις κανονικά!

  3. Ούτε γιατρός είμαι ούτε σχέση έχω με τις διαδικασίες αλλά σαν απλός πολίτης που διαβάζει το άρθρο και τα σχόλια έχω κάποιες απορίες. Κατ’ αρχάς για τον συντάκτη του άρθρου, λέει ότι πήγε σε 2 εργαστήρια και ότι το πρώτο έκανε παραπάνω εξετάσεις. Δηλαδή αποφάσισε το εργαστήριο ότι χρειάζονται και άλλες εξετάσεις που δεν ήταν στο παραπεμπτικό; Μήπως τελικά ήταν θέμα του γιατρού που συνέταξε το παραπεμπτικό χωρίς να συμπεριλάβει τις απαιτούμενες εξετάσεις; Πώς μπορεί να αποφασίσει το εργαστήριο για παραπάνω εξετάσεις; Για το δεύτερο εργαστήριο που είπε ότι δεν καλύπτονται από το παραπεμπτικό, τι θα μπορούσε να κάνει; Να μην κάνει τις εξετάσεις που ζητάει ο γιατρός ή να μην τις χρεώσει;
    Όπως και ο (η) ΜΣ αναφέρει ότι τις ορμονολογικές εξετάσεις πρέπει να τις γράψει ενδοκρινολόγος. Από ότι ξέρω (και πάλι λέω ότι δεν είμαι ειδικός) όλοι οι γιατροί μπορούν να γράψουν ορμονολογικές εξετάσεις αλλά έχουν ένα όριο ανά μήνα. Αν λοιπόν έχει εξαντληθεί το όριο, ίσως ο παθολόγος να μην μπορούσε να γράψει άλλες.

    • ο γιατρός μου έδωσε αναλυτικά τιμολογημένο παραπεμπτικό . Στο εργαστήριο μου πήραν διπλή τιμή για δύο βιταμίνες γιατί «το κράτος δεν πληρώνει το κόστος» γι αυτές τις εξετάσεις! Εννοείται δεν θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο εργαστήριο κι ας είναι βολικό γιατί βρίσκεται έξω από την πόλη.

  4. Κ σε μένα με την δικαιολογία ότι οι ορμονολογικές εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ παρόλο που είχα το παραπεμπτικό από Ενδοκρινολόγο!

  5. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν…….να μην συνεργάζονται με το ΕΟΠΥ για να τα οικονομάνε………………………..

  6. δυστυχώς δεν είναι μόνο η αιματολογικές εξετάσεις που χρεώνουν παραπάνω είναι και τα ακτινολογικά κέντρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ