Ν. Ε. Παπαχαρτοφύλης: Η παραφωνία ανωτέρου εκπροσώπου του Θεού ή πως πνευματικός ποιμήν διαπαιδαγωγεί τα απολωλότα πρόβατά του

16
310

Ή ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗ.

Μετά το πέρας της εκδηλωσης που διοργάνωσε Ή ΕΓΕ ΚΩ με θέμα:»ας μιλήσουμε για την αγάπη» απ την Ψυχολόγο Μπενέτου ΖΑΜΑΓΙΑ σε μία εξαιρετική μετά μοντέρνα επιστημονικά ανάλυση, ανεβαίνει στο βήμα η Πρόεδρος η κ. Φάκκου και απευθυνόμενη στον Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ παρακαλώντας τον για έναν χαιρετισμό περί του συγκεκριμένου θέματος, εκείνος αρνήθηκε,οπως είχε το δικαίωμα, προφασιζόμενος με αυταρέσκεια ότι» μα είναι το αντικείμενο μας αυτό». Η παρακαθήμενη μου Χ. Σαπουλίδου ψέλλισε προς την Πρόεδρο » είναι αλαζονικό….ν’ αρνείται…» Ανταπάντησε ο κ.Ναθαναήλ » επιτέλους έρχεστε σε μας που μιλάμε για την αγάπη μόνο εμείς»!

Μετά απ’ αυτόν τον ψιθυριστά διάλογο ανάμεσα στη πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων της καταμεστης αιθουσας της Πνευματικής εστίας,εδωσε τον λόγο ή Πρόεδρος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ερωτήματα στην ομιλήτρια.

Και μετά το τέλος των παρεμβάσεων, προσέρχεται ο Κ.Ναθαναηλ με οργίλο ύφος: «να μου ζητήσεις συγνώμη….ειδεμη να φύγεις…!» Αυτήκοος,ο υποφαινόμενος,επενέβην, για να επιφέρω την χριστιανική καταλλαγή…με την ακόλουθη στιχομυθία : «Σεβασμιώτατε, οφείλεις εκ του σχήματος σου να υποχωρήσεις και να μην δώσεις συνέχεια…Ή απάντηση του κ.Ναθαναήλ: » με βρίζεις!!!» Ή αλγεινή και απρόσμενη συμπεριφορά ενός ανωτέρου ιερέα,εκπροσώπου του θεού,που ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ το ποίμνιο για την ΕΣΧΑΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ, με ανάγκασε να αμυνθώ με την ιδιότητα μου και να τον ρώτησω:» τι σημαίνει το υβρίζω;» Αμήχανος ,δεν αποκρίθηκε…και το επιστέγασμα ,ο τελευταίος διάλογος: » Σεβασμιώτατε, Εκκλησία δεν είναι μόνο το ιερατείο…είναι και οι νηστεύοντες και μη νηστεύοντες «κατά τον Ιωάννη τον Χρυσόστομον..Απάντηση του ευλαβούς ανδρός» ξέρει η κοινωνία ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ!!!»

Μετά ταύτα τα ιερά και όσια,ας αντλήσουμε απ’ το ανέσπερο ΦΩΣ των γραφών που εμείς οι σκοταδιστές αμαυρώνουμε!

1)Παύλου, προς Εφεσίους Δ,26.»λαλείτε την αλήθειαν έκαστος,μετα του πλησιον αυτού,διοτι εσμέν αλλήλων μέλη…οργίζεσθε,και μη επιδυέτω ο Ήλιος επί τω παροργισμω υμών…!» Τα πάντα ελεγχόμενα υπό φωτός φανερούται.παν γαρ το φανερούμενον φως εστιν.» Ε,13.

2) Πας λόγος σαπρός εκ του στόματος υμών μη εκπορευέσθω, αλλ’, ει τις αγαθός προς οικοδόμηση της χρείας ίνα δω χάριν τοις ακουύυσιν»4,29.»κανένας βρωμερός ,βλαβερός λόγος να μη βγαίνει απ το στόμα σας,παρά ωφέλιμος που να μπορεί να οικοδομήσει,οταν χρειάζεται και να κανει καλό σ’ αυτούς που τον ακούνε»!

Και ένα τρίτο για την μεγαθυμία απ τον Ιησού,στωικό ΦΙΛΟΣΟΦΟ: Ο Πέτρος είπε»Κύριε, ποσακις αμαρτήσει εις εμέ  οαδελφος μου και αφήσω αυτώ; έως και επτάκις; λέγει ο Ιησούς: Ου λέγω σοι έως επτάκις,αλλ έως εβδομηκοντάκις επτά»!!!Μάτθαιος,18,21-22.

Αυτή Ή ΑΝΤΡΕΙΟΣΥΝΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ αποδεκτή απ ‘τον ποιμένα και το ποίμνιο; Αν ναι, τότε το σάπιο σύστημα θα καταρρεύσει και θα επικρατήσει Ή ΒΑΣΙΛΕΙΑ του Ιησού επί της ΓΗΣ χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως λέγει ο φανατικός μελετητής της θρησκείας Μαρξ και επίσης τα περίφημα:» Ή θρησκεία ,Ή καρδιά ενός άκαρδου κόσμου» και η » κριτική της θρησκείας προϋπόθεση για οποιαδήποτε κριτική»!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΛΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ????????????? ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΛΑΦΥΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ??????????? ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΕ!!!!!!!!!!!

  2. Πολύ το < <βρεγμένο παραδάκι>> και πήραν τα μυαλά τους αγέρα κοπανιστό…

  3. εσείς οι προοδευτικοί, τις συζύγους σας; Παρακαθήμενες! Βρε, τι έφερε αυτός ο διαφωτισμός!

  4. ας ασχοληθεί ο δεσπότης μας με την εκκλησιά και ας αφησει τις δημοσιες σχεσεις και τις πολιτικες κουβέντες.

  5. Πως ειναι δυνατον σε μια εκδηλωση για την ΑΓΑΠΗ να χανεται η ουσια , η αξια , η μεγαθυμια ,η οικουμενικοτητα της ΑΓΑΠΗΣ Ας αναστοχαστουν οσοι θα επρεπε να το πραξουν……..

  6. Πολύ καλή η παρατήρηση που ξεσκεπάζει και την υποκρισία του παπαδαριου

  7. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ

    Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ

  8. Αχ βρε Έλληνα κακόμοιρε … που να ακουμπίσεις δεν έχεις. Οι πολιτικοί σου να σε φάνε να σε κατασπαράξουν. Η υγεία διαλιμένει , η παιδεία μία από τα ίδια. Για τη θρησκεία τι να πω ? Χριστέ μου αυτό το ήθος μας δίδαξες ? Όσο πάει και ποιο μακριά από την εκκλησία μας πάνε οι εκπρόσωποί σου.

  9. Καλά και ωραία τα εδάφια της Καινής Διαθήκης που παραθέτετε, αλλά το κείμενο που προηγήθηκε αυτών, αμυδρά σχέση έχει με το συντακτικό της νέας ελληνικής. Μα ελληνικά είναι αυτά που γράφετε;

  10. Σεβασμιότατε … σιγανά και ταπινά σας λέει κάτι ? Και ναι ο κόσμος ξύπνησε πια και γνωρίζει τι είναι ο καθένας μας … δεν τρώει πια κουτόχορτο. Αααα και που είσαι τα 20 άρικα και 50άρικα πες στους παπάδες σου να τα κόψουν στους γάμους και στις βαφτήσεις . Προσοχή κίνδυνος.

  11. Αχ..αλλη μια απογοητευσης. .και εννοειται υποστηριζω θερμα ..κ τυφλα σε οτι λεει ο αγνωστικιστης αγαπημενος καθηγητης κυριος παπαχαρτοφυλης που ξερει τι σημαινει αγαπη συντροφικοτητα κ σεβασμος στην διαφορετικοτητα γιαυτο κ εφερε μαζι με την κυρια χρυσουλα σαυτη τη ζωη τα λουλουδια του τη φωτεινουλα μου κ το δοξακι μας η ορθοδοξια οπως λεει κ ο σταθης μας που τη βλεπει κ ειναι λεει σα να βλεπει τη γιαγια!ε λοιπον αγαπημενα μου προβατα οπως ειδα πολλοι θελατε να υποστηριξετε αυτο που σας εμαθε η αποβλακωμενη κοινωνια για συνεχισει η κυβερνηση κ η εκκλησια να σας πηγαινει οπου ακριβως θελει…μπραβο σας . Πολυ δυσαρεστο το 2016 να διαφωνουμε για τα προφανη στο συνεχιστε να αποβλακωνεστε με τηλεοραση κ δημοτικη μονο τηλεοραση μη διαβαζετε κ ψαχνετε μην αναρωτιεστε μονο χοντροκαταπινετε οτι σας λεει ο δεσποτης κ ο κυριτσης γιατι ετσι εσεις αγαπατε το ομορφο νησι του ιπποκρατη κ ειστε καλη χριστιανοι κ αγαπατε τον δεσποτη σας κ οτι κ να λεει εχει δικιο ..

  12. Αχ..αλλη μια απογοητευση απτους παπαδες που κ καλα υποστηριζουν την αγαπη …ποια αγαπη κυριε δεσποτη ναθαναηλ που πρωτα απολα δε σεβεστε τη γυναικα οποιαδηποτε ..δε το προσωποποιω αλιμονο…γυναικα η παναγια που φερε τον χριστουλη γυναικα κ η μαμακα σας που εφερε εσας να μας μαθετε το λογο του θεου κ την αγαπη..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ