Pics & Video Πλήθος προσκυνητών στον Εσπερινό του Αγ. Γερασίμου στο Κοντινένταλ (Θερμά χειροκροτήματα στη Χορωδία)

1
1208

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με την προσέλευση πλήθους προσκυνητών, τελέστηκε χτες βράδυ ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Γερασίμου, στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της οικογένειας Ματθαίου, στο ξενοδοχείο ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ που μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και ο π. Χρήστος Τσουκνιάς (μιας και το Ι. Π. του Αγ. Γερασίμου υπάγεται στην ενορία των Αγ. Πάντων).

Ο π. Ιωάννης μίλησε επίσης για τον οσιακό βίο του Αγίου Γερασίμου και το διαρκές θαύμα του άφθαρτου σώματός του μέχρι και σήμερα, όπως και των ιερών αμφίων με τα οποία τον ενταφίασαν.

Ακολούθησε μια εξαιρετική συναυλία από την  Φαλλονική εκκλησιαστική χορωδία Βρυξελλών (η οποία αριθμεί 80 μέλη) και έρχεται ανελλιπώς αυτές τις μέρες τα τελευταία χρόνια στην Κω. Το κλείσιμο μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό με μια θαυμάσια απόδοση Μίκη Θεοδωράκη («Στο περιγιάλι το κρυφό»).

Ο  Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κω Ν. Μυλωνάς τους συνεχάρη ιδιαίτερα  εκ μέρους του δήμου της Κω και του δημάρχου,  δίνοντάς τους ένα αναμνηστικό δώρο.

Την χορωδία και τον επίσης εξαιρετικό μαέστρο της κ. Μπενέ,  προλόγισε με θερμά λόγια ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και προσωπικός τους φίλος, κ. Επαμεινώνδας Ματθαίος, ο οποίος καλωσόρισε επίσης όλους τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξεν. Κοντινένταλ.

Όπως το συνηθίζει κάθε χρόνο η οικογένεια Ματθαίου δεξιώθηκε όλο τον κόσμο με ένα πλουσιοπάροχο δείπνο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ