ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πάνω από 1.000 προσκυνητές στο πανηγύρι του Αγ. Φανουρίου στο Μαστιχάρι με ομιλία του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη

1
3836
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις του Σαββατόβραδου, εντυπωσιακός αριθμός προσκυνητών συνέρρευσε από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Μαστιχάρι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ προέστη επίσης ο γνωστόςαρχιμανδρίτης και ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδος, π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο κατά ευγενική παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου.

Ο π. Νεκτάριος στάθηκε ιδιαίτερα στο «δώρησέ μου του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφό μου…» (μάλιστα ζήτησε να μην γίνονται παρατηρήσεις σε όσους μιλάνε στον εσπερινό βλέποντας την εντυπωσιακή προσέλευση των περίπου 1000 προσκυνητών-όπως εκτίμησε- επικαλούμενος παρόμοια παράκληση προς τις καλόγριες από τον Άγιο Νεκτάριο όταν ήταν εν ζωή σε αντίστοιχες πανηγύρεις). Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νεκτάριος από τον Άγιο Φανούριο δεν πρέπει να ζητάμε να μας φανερώσει γαμπρους, νύφες, χαμένα αντικείμενα ή ενοικιαστή για το σπίτι μας (διηγούμενος μια τέτοια περίπτωση που του συνέβη, με φανουρόπιτα που του έφερε μια κυρία), αλλά να μας φανερώσει τα πταίσματά μας ώστε να αποκτήσουμε το «γνώθι σε αυτόν» και να γίνουμε σωστοί άνθρωποι.

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα από την ενορία Μαστιχαρίου με τον π. Νικόλαο Γρύλλη και την δυναμική ομάδα εθελοντών Μαστιχαρίου-Αντιμάχειας.

Το κέφι απογείωσε με το βιολί και τη δυναμική ορχήστρα του ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Πέτρου από το Μαστιχάρι, όπου τραγούδησε επίσης ο Γιάννης Χατζηβελούδος:

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ