ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μοναδικές στιγμές με παλιούς & νέους μερακλήδες στο ξακουστό πανηγύρι του Άη Γιάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι

0
4334
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη – Γ. Κιάρης

Mε μεγάλο αριθμό προσκυνητών και πολλούς μερακλήδες -θυμίζοντας παλιές καλές εποχές- αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το ξακουστό πανηγύρι του Άη Γιάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι.

Αρχικά τελέστηκε ο εσπερινός της εορτής

και ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με άφθονο φαγητό (μοσχαράκι κοκκινιστό με πένες) ετοίμασε η ενορία Μαστιχαρίου  με τη μεγάλη ομάδα των εθελοντών από Αντιμάχεια – Μαστιχάρι (τους οποίους ευχαρίστησε προσωπικά ο π. Νικόλας) με πολύ χορό και διασκέδαση.

Σε αυτό συνέβαλαν τόσο τα παραδοσιακά όργανα με τον Κυριάκο Παππούλη (βιολί-τραγούδι) και τον Ιπποκράτη Πατάκο (λαούτο-τραγούδι), όσο και οι μερακλήδες που παρευρέθηκαν οι παλιοί και οι νεότεροι…

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς -πέρα από τους χορούς Κουσπακίδη, Ανδρέου και των νέων παιδιών Γιάννη Μαστόρου, Αρετής Φράγκου με μέλη των χορευτικών τους- όταν ο Κυριάκος Παππούλης κάλεσε τον Βασίλη Συνεσίου να πει δύο σπάνια τραγούδια από αυτά που έχουν καταγράψει και ηχογραφήσει τελευταία και τα οποία απαντώνται μόνο στην Αντιμάχεια ‘Το Φερεϊ’ και ‘η βάρκα του Κουτσουράδη’). Στην συνέχεια δεν αρνήθηκε την προτροπή μας να χορέψει κι ένα «ίσσιο» (ΒΙΝΤΕΟ).

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ