Τρομακτική κηδεία στη Φθιώτιδα: Έθαψαν τον Επίσκοπο καθιστό στον… [φωτο]

13
6079

Ποια η απίστευτη κηδεία του Επισκόπου Φθιώτιδας;

Βαρύτατο πένθος στην Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών, καθώς εκοιμήθη ο Επίσκοπος Φθιώτιδας και Θαυμακού, Καλλίνικος, ωστόσο η εξόδιος ακολουθία προκάλεσε εντύπωση στο πανελλήνιο.

 

Η υγεία του Επισκόπου Φθιώτιδας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης του ηλικίας, ωστόσο αφήνει παρακαταθήκη το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το Λείψανο του Γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Μακαριστού από την Μύκονο.

Η κοινή τους Κυκλαδίτικη καταγωγή ήταν άλλωστε σημείο αναφοράς για τους πιστούς των δύο εκκλησιών, που συμβιώνουν αρμονικά κατά το Ορθόδοξο πνεύμα.

Η ταφή ακολούθησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας.

 

Η κηδεία, προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον, γιατί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού Καλλίνικου, έγινε με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες,(Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών).

Ο αοίδιμος Μητροπολίτης, δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.

Ιερή παράδοση και όχι υπερβολή η λιτάνευση του σκηνώματος ιεράρχη στη Λαμία

Ιερή παράδοση και όχι υπερβολή η λιτάνευση του σκηνώματος ιεράρχη στη Λαμία

Βρίθει σχολίων το διαδίκτυο και κυρίως τα social media με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο Facebook φωτογραφιών από την εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη ΓΟΧ Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, τον οποίο ιερείς της μητρόπολής του περιέφεραν, ενδεδυμένο με τα αρχιερατικά του άμφια επάνω σε κάθισμα.

 

212985g nekros iereas

 

Μάλιστα πριν από περίπου 50 χρόνια το ίδιο τελετουργικό ακολουθούσε και η Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Γεννάδιος, κηδεύτηκε με τον ίδιον τρόπο  το 1951.

14642252 1876653529222227 3013202131729384186 n

Απόδειξη ότι η τελετή αυτή δεν αποτελεί κάτι ξένο προς τους ιεράρχες που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο αποτελεί και η παρουσία στην εξόδιο ακολουθία και του μητροπολίτη Φθιώτιδος (με το νέο ημερολόγιο), Νικολάου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τέτοιου είδους τελετουργικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν απολύτως φυσιολογικά και να μείνουν ασχολίαστα στις μέρες μας. Όπως και έγινε.

img 0005

ΠΗΓΗfimes.gr - cnn.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το παπαδαριό δεν έχει τον Θεό του, ακόμα και πεθαμένο τον έβγαλαν στην γύρα για να την αγιοποίηση του αργότερα που θα αναβλύζει μύρο...

    Με τέτοιους κληρικούς πως ένας πιστός θα μπει σε εκκλησία και θα λάβει σοβαρά υπόψη του κάποιον κληρικό;;;

  2. ηταν συνηθεια να θαβονται ετσι οι επισκοποι ακομα και ιερεις που είναι το τρομακτικο; απλα χαθηκε με το χρονο μην βλέπετε παντου συμφεροντα ,

  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1950. ΤΟ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΔΗΜΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ. ΕΤΣΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΣΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΠΕΙ.

  4. Ζήτω οι θρησκείες που εξυμνούν τον θάνατο και αποδοκιμάζουν την, κατ' εξ ορισμού, αμαρτωλή ζωή.

    Αυτη η εμμονή των θρησκειών με τον θάνατο ειναι υπεύθυνη γι’αυτο το μακάβριο, αποκρουστικό και εφιαλτικό θεάμα. Νεκρολαγνεία σε όλο της το μεγαλείο. Ακομα και η θεότρελη Λουκά θα συμφωνούσε εδω.
    Επισης, μπορει κάποιος να μας πει αν επιτρέπεται νομικά να γίνει κατι τέτοιο? Δεν ειναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία (ψυχική και σωματική);

    • Το δημόσιο αυτομαστίγωμα με λεπίδες των σιιτών μουσουλμάνων είναι τρομακτικό

      και επικίνδυνο για την δημόσια ψυχική υγεία των μικρών παιδιών ,αφού πράγματι μπροστά μου παιδάκια που το έβλεπαν στις ειδήσεις τρόμαξαν. Γιατί τόση υποκρισία από τους σχολιαστές; Γιατί κύριε Κιάρη δεν βάλατε ως είδηση με παρόμοιο χαρακτηρισμό αυτό το μαστίγωμα; Με ποιό δικαίωμα έκλεισαν δρόμο στον Πειραιά για να κάνουν κάτι τέτοιο, τελείως αντίθετο με τον δικό μας πολιτισμό; Θα θέλατε να δούμε ΄κατι τέτοιο σε δρόμο της Κω και μάλιστα σε θερινή σεζόν; Να πάψει η υποκρισία!

  5. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ Ο ΝΕΚΡ0Σ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΖΕΣΤ0 Ή ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…….. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΚΡΟΥ ……. Ε ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!!!!!

  6. Πρόκειται για αρχαία παράδοση.
    Η πλειοψηφία των επικριτικών σχολίων φανερώνει άγνοια, προκατάληψη και υποκρισία.
    Αυτό τους πείραξε τους κυρίους αυτούς.
    Αλήθεια για την καύση των νεκρών που ευτελίζει και απο-ιεροποιεί το ανθρώπινο πρόσωπο έχουν να πουν τίποτε οι κριτές των πάντων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ