ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η Εκκλησία της γειτονιάς μου – Ξεκινούν αύριο οι εργασίες επισκευής των Αγ. Πάντων

4
1727
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Η Εκκλησία της γειτονιάς μου

Δεν υπάρχει πιο γλυκός ήχος από αυτόν της καμπάνας, να ακούγεται στον Εσπερινό του Σαββάτου ή στην πρωινή Θεια Λειτουργία της Κυριακής. Με το τελευταίο φοβερό γεγονός των σεισμικών δονήσεων που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό της 21 του Ιούλη, οι ζημιές στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων δεν επιτρέπουν την χρήση του Ιερού αυτού τόπου λατρείας. Όπως μας ανακοίνωσε ο εφημέριος παπά Χρήστος Τσουκνιάς οι εργασίες επισκευής των φθορών του κτηρίου της Εκκλησίας ξεκινούν από αύριο Δευτέρα.

Ο για πολλά χρόνια πιστός υπηρέτης της Εκκλησίας, μας είπε πως θα προσπαθήσουν σε ένα μήνα πριν οι βροχές επισκεφθούν το νησί μας, να έχουν έτοιμο τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων, που ανήγειρε η ευσεβής Θοδώρα Κάππα, στην θέση ‘Ηρακλής.’

Για τις ανάγκες των πιστών, χρησιμοποιούν ως τόπο λατρείας το Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων που έχτισαν οι ευλαβείς αείμνηστες αδελφές Ιωαννίδη.

Την Κυριακή 17 /9 μετά τoυ Σταυρού, ο Μητροπολίτης κ. κ Ναθαναήλ, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσαν οι ιερείς παπά Χρήστος και παπά Αναστάσιος Τσουκνιάς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η πρεσβύτερα κ. Δόμνα με καλή διάθεση φιλοξένησε τον Δεσπότη, τους ιερείς, τους ψαλμωδούς και τους ευλαβείς προσκυνητές, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Είναι ευλογία να έχουμε στην γειτονιά μας μια Εκκλησία. Από τον γλυκόλαλο ήχο της καμπάνας, μέχρι τον όμορφο προαύλιο χώρο που πλημμυρίζει πιστούς, είναι ξεχωριστό προνόμιο. Από τις εξαιρετικές Βυζαντινές εικόνες και τις κανδήλες που τις φωτίζουν, μέχρι το αγιοκέρι ευσεβής παράκληση και το ευωδιαστό θυμίαμα ευλαβική ικεσία, όλα συμβάλλουν σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει τις περίγραφες στις γειτονιές του Παπαδιαμάντη. Μεγάλο σεβασμό ακολουθούμενο από δέος νοιώθουμε για την παρουσία του Ιερού Ναού κοντά μας.

Ξανθίππη Αγρέλλη

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

  2. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 4.340. ΟΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΥΣΕΒΗΣ ,,,,,

  3. ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ