ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα ο Εορτασμός του Αγ. Σεβαστιανού στο Λινοπότι | κ. Ναθαναήλ: » Σταματήστε αυτή τη βαρβαρότητα…»

3
1472

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε στο στρατόπεδο Κ. Παλαιολόγου στον Λινοπότι, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο εορτάζων δημοτικός σύμβουλος Υπ. Πολ. Προστασίας Σεβαστιανός Μαραγκός, ο Δημ. σύμβουλος Σ. Πης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, Διοικητές και στελέχη της 80 ΑΔΤΕ και αρκετοί προσκυνητές, εντός και εκτός του Ιερού Ναού.

O Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αρχικά τόνισε ότι ο φίλος Βασίλης Γεωργιόπουλος αλλά και όσοι πρωτοστάτησαν στην ανέγερση αυτού του ιερού ναού θα είναι χαρούμενοι σήμερα γιατί «δώσαμε σε ένα στρατηγό θέση μέσα σε ένα στρατόπεδο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανό, λέγοντας  ότι παρότι ήταν συγκλητικός και στρατηγός δεν δίστασε να απαρνηθεί τα αξιώματα του και να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την πίστη του.

Τόνισε δε ότι παρά τα βέλη που του πέταξαν και κατατρύπησαν το κορμί του αυτός με θαυμαστό τρόπο επέζησε και επέστρεψε να τον δουν και να πιστέψουν την αλήθεια της πίστης του, παρόλα αυτά ο Αυτοκράατορας διέταξε νέα φριχτά μαρτύρια να τον χτυπούν με τα ρόπαλα μέχρι να διαμελιστεί και να θανατωθεί. Είναι να αναρωτιέται κανείς πως ο άνθρωπος έχει τόση βαρβαρότητα μέσα του. Και η εικόνα του Αγίου Σεβαστιανού δεν μας λέει τίποτα άλλο παρά «σταματήστε αυτή τη βαρβαρότητα». Αυτό είναι που πρέπει να ακούσουμε κι εμείς σήμερα όταν μας έρχεται η επιθυμία να γίνουμε λιγότερο ή περισσότερο βάρβαροι κι εμείς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή της μονάδος για την φιλοξενία και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν.

Το ΒΙΝΤΕΟ της σημερινής μέρας με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου από τη Δημοτική Τηλεόραση Κω:

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΣΠΟΤΑ μου με ολη την αγαπη που σου εχουν οι κωοι και το γνωρίζεις αυτο,ενα θα σου πω.Μακρια απο αυτους που χαλανε ολη την αγαπημενη ατμοσφαιρα της γιορτης.Το γιατι είναι απλο,εχουν καταστρεψει εργαζομενους και παρεβρισκοντε εντος της οικειας του μεγαλοδυναμου.Πως τολμουν με τοσα κακα που εκαναν στο νησι να παρεβρισκοντε. ΔΕΣΠΟΤΑ μακρια από κακους και μοχθηρούς ανθρωπους.Αλα η καλωσυνη που εχεις εσυ συγχωρεις και αμαρτανοντες,διπροσωπους.Δεν πειραζει όμως θα τους τημωρησουν οι κωοι πολιτες.ΔΕΣΠΟΤΑ τουλάχιστον να τους εχεις σε αποσταση.Ολο το νησι τους έχει.

  2. Χρόνια πολλά , με τις πρεσβείες του Αγίου Σεβαστιανού ο Χρηστός και η Παναγιά να δίνει υγεία και ευημερία στην 80 ΑΔΤΕ και στην Κω.
    Ιδιαίτερες ευχές στην Διοίκηση του 282Μ/Κ ΤΕ και το προσωπικό του Στρατοπέδου Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου.

  3. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.. ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ