ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με τιμές η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Κω

3
1848
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Γύρω στις 10 και μισή το βράδυ έφτασε το Άγιο Φως με πτήση της Sky Express στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης όπου και παρελήφθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου και τη συνοδεία του και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της περιοχής μας.

(Ευχαριστούμε τους φίλους Γιάννη και Μιχάλη για το υλικό)

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός είχε τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση το Μεγάλο Σάββατο. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός είχε τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών και της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους φέρνοντας το ‘Αγιο Φως στην ελληνική γη, με κάθε επισημότητα, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού Ξηράς και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Μετά τις ευχές του για Καλή Ανάσταση και την αναφορά του στο κατανυκτικό τελετουργικό στα Ιεροσόλυμα, έδωσε τον λόγο στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

«Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρέλαβε το ‘Αγιο Φως από τα χέρια του Πατριάρχη. Επ’ αυτού, προέτρεψε και ευχήθηκε: «Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις.

 

,

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ Aegean ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ sky expressΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ