ΘΑΥΜΑ! Ο Θεός έσωσε τα δίδυμα εγγόνια μου! «Έκανα τάμα στην Παναγία όταν οι γιατροί έδιναν μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης στα πρόωρα της κόρης μου»

0
1228

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του κτηνιάτρου των celebrities Παναγιώτη Παπαϊωάννου που έγινε ιεραπόστολος

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Οι γιατροί δήλωναν απογοητευμένοι στην οικογένειά του ότι υπήρχαν απειροελάχιστες πιθανότητες να κρατηθούν στη ζωή τα πρόωρα γεννημένα δίδυμα εγγόνια του. Ομως η δύναμη της ψυχής του αγαπημένου κτηνιάτρου των επωνύμων Παναγιώτη Παπαϊωάννου, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσευχές και το τάμα που έκανε στην Παναγία, τα έσωσε.

Η εκπλήρωση του τάματος είχε ως αποτέλεσμα λίγο καιρό αργότερα να χειροτονηθεί ιερέας και από τότε να υπηρετεί τις αξίες της πίστης του. Φορώντας πάντα την ιερατική στολή του, ο πατέρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφιερωθεί στο σπουδαίο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Μαδαγασκάρης, στηρίζοντας έμπρακτα τα φτωχά και ορφανά παιδιά.

Το Θείο θαύμα

«Ολα άρχισαν από ένα τάμα μου στην Παναγία, που έγινε αφορμή -είμαι σίγουρος- να ζήσουμε οικογενειακώς το θαύμα του Θεού» αναφέρει στην «Espresso» ο 60χρονος ιερέας, εξιστορώντας συγκινημένος όσα συνέβησαν με τα δίδυμα παιδιά της κόρης του Κατερίνας: «Γεννήθηκαν πρόωρα, μόλις έξι μηνών και πέντε ημερών. Οι πιθανότητες να επιβιώσουν ήταν για το κορίτσι 0,7% και για το αγόρι 1,5%. Οι γιατροί μάς ενημέρωναν πως ήταν πάρα πολύ δύσκολο και πως, αν επιβίωναν, θα αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα. Τότε ήταν που ένιωσα εσωτερικά την ανάγκη να επισκεφτώ μια εκκλησία και να προσευχηθώ. Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έκλαιγα ασταμάτητα, από την ώρα που γονάτισα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Το αποτέλεσμα ήταν η υγεία και των δύο παιδιών να εξελιχθεί εξαιρετικά και μετά τρεισήμισι μήνες να τα πάρουμε στο σπίτι. Η νεογνολόγος και η παιδονευρολόγος, όταν τις ευχαριστήσαμε που τα έσωσαν, μας είπαν: “Δεν γνωρίζουμε πώς είχαν αυτή τη θεαματική εξέλιξη τα συγκεκριμένα παιδιά, όμως και τα δύο τα έσωσε ο Θεός!”».

Μετά την περιπέτεια αυτή ο πατήρ Παναγιώτης δεν ξέχασε στιγμή το τάμα του και δεν άργησε να το εκπληρώσει.

«Ετσι αποφάσισα να γίνω ιερέας, όπως ήταν και ο παππούς μου. Είχα, μάλιστα, και την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον μητροπολίτη Μαδαγασκάρης Ιγνάτιο από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο να βοηθάει κόσμο. Εκεί σκέφτηκα πως, από τη στιγμή που σώθηκαν τα δικά μας τα παιδιά, θα αφιερώσω αφιλοκερδώς το λειτούργημά μου στα άλλα».

Ηταν 19 Νοεμβρίου του 2017 όταν χειροτονήθηκε ιερέας και δεν ξεχνά ποτέ τη στιγμή.

 

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Το εφηβικό όνειρο του Παναγιώτη Παπαϊωάννου -που πραγματοποιήθηκε- ήταν να γίνει κτηνίατρος και να ανοίξει το καλύτερο κτηνιατρείο της Αθήνας. Στο ατελείωτο πελατολόγιό του υπήρξαν σπουδαίοι εκπρόσωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, όπως οι Κώστας Ταχτσής, Λεωνίδας Κύρκος, Κάρολος Κουν, Μαρίκα Μητσοτάκη, Μίνως Βολανάκης, Κάτια Δανδουλάκη και πολλοί άλλοι γνωστοί Αθηναίοι.

«Θυμάμαι ότι, όταν πρωτοάνοιξα το κτηνιατρείο, ήταν το 54ο στην Αθήνα. Σήμερα είμαι διπλά υπερήφανος γιατί και τα παιδιά μου έγιναν κτηνίατροι! Η Κατερίνα μου είναι οφθαλμίατρος – κτηνίατρος και ο Γιώργος μου οδοντίατρος – κτηνίατρος!» αναφέρει ο 60χρονος ιερέας και περιγράφει μερικές από τις προσωπικότητες φιλόζωων που βρέθηκαν στο κτηνιατρείο του:

«Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν μια συγκλονιστική προσωπικότητα, ένας πραγματικά καλός άνθρωπος. Γαλήνια, ήρεμη, παρά τα προβλήματα υγείας της, αγαπούσε ιδιαίτερα τα ζώα της. Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν γατόφιλος, όπως και ο γιος του τώρα. Θυμάμαι, ερχόταν ο ίδιος αγκαλιά με το ζώο του. Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μοναδική, απίστευτη και ως ηθοποιός αλλά και ως άνθρωπος. Ημουν η αιτία που αγάπησε τις γάτες. Η Ηρώ Μουκίου είναι ένα αυθεντικό άτομο, το οποίο λατρεύει πραγματικά τα ζώα».

Ομως η προσωπικότητα που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή του κτηνίατρου Παναγιώτη Παπαϊωάννου ήταν η αείμνηστη Λιλή Ζωγράφου, η οποία, πέρα από φιλόζωη, υπήρξε και αυτή που ανακάλυψε το ποιητικό και συγγραφικό ταλέντο του.

«Η Λιλή Ζωγράφου είχε έρθει αρχικά ως πελάτισσα. Είχε πάντα πανέμορφα σκυλιά και γάτες. Οταν την είδα πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά και τον αέρα της. Από τότε γίναμε φίλοι. Ερχόταν στο κτηνιατρείο και της άρεσε να ψάχνει τα πράγματά μου, μέχρι που έπεσε στα χέρια της ένα δικό μου ποίημα. Με ρώτησε ποιος το έγραψε και, μόλις της είπα “εγώ”, μου ζήτησε να της δείξω κι άλλα. Με παρότρυνε να τα εκδώσω και μου έλεγε με καμάρι: “Είσαι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ερωτικός ποιητής!” Η πρώτη ποιητική μου συλλογή με τίτλο “Στα μάτια του έρωτα” εκδόθηκε το 1998. Από τότε ακολούθησαν άλλες δύο ποιητικές συλλογές και δύο μυθιστορήματα με αποθεωτικές κριτικές. Τώρα ετοιμάζω το τρίτο και τελευταίο μου πεζογράφημα με τίτλο ‟“Στον καναπέ του κτηνιάτρου”, ενώ στη συνέχεια θα ασχοληθώ μόνο με κείμενα που θα σχετίζονται με τον Θεό» καταλήγει ο πατέρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου και καλεί όσους μπορούν να στηρίξουν το ιεραποστολικό έργο του.

Ιεραπόστολος στη Μαδαγασκάρη για τις ψυχούλες που πεινάνε

Μετά την Πρωτοχρονιά του 2018 ο 60χρονος ιερέας αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη.

«Οταν πρωτοπήγα, είδα τον παράδεισο και την κόλαση μαζί, μέσα από τη ζωή που ζουν οι άνθρωποι αυτοί. Η βρόμα, σε συνδυασμό με πείνα, ανέχεια, φτώχεια και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους, περιγράφει την κόλαση και η φυσική ομορφιά του τόπου τον παράδεισο. Τους βλέπεις στο δρόμο να περπατούν ξυπόλητοι, σκελετωμένοι, παιδιά να κλαίνε από την πείνα… Θέλοντας και μη, σφίγγεται η καρδιά σου» διηγείται.

Εκεί ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε την τύχη να πραγματοποιήσει και τις πρώτες βαπτίσεις του.

«Το έργο του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιγνατίου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Μέσα από τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός και την οικονομική βοήθεια που του παρέχεται από δωρεές έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα. Εχει φτιάξει ορφανοτροφείο, βρεφοκομείο, γηροκομείο, νοσοκομεία, δωρεάν σχολεία για όλες τις βαθμίδες, πανεπιστήμιο, σχολές ραψίματος και κεντήματος για άπορα κορίτσια. Καθημερινά στο ιεραποστολικό κέντρο σιτίζει πάνω από 600 παιδιά, παρέχοντάς τους πρωινό με γάλα και μπισκότα, ενώ δίνει τρόφιμα κάθε τρεις μέρες σε άλλες τόσες οικογένειες και παραπάνω».

Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, η συμμετοχή του στο ιεραποστολικό έργο του μητροπολίτη Μαδαγασκάρης ήταν πια μονόδρομος.

«Βασιζόμενος στο μεγάλο πελατολόγιό μου ως κτηνίατρος, έφτιαξα τον Αγιο Ζωτικό τον Ορφανοτρόφο, μια εταιρία φίλων της Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης, ώστε να συγκεντρώσουμε όλοι μαζί χρήματα προς όφελος των παιδιών. Χρήματα που θα βοηθήσουν επιπλέον το έργο της ιεραποστολής, το οποίο είναι συγκινητικό» εξηγεί ο πατήρ Παναγιώτης και προσθέτει: «Για όσους αναρωτιούνται γιατί βοηθάω τα παιδιά εκεί και όχι εδώ, έχω να πω πως με ένα ευρώ στη Μαδαγασκάρη τρώει ένα παιδί για έναν μήνα μπισκότα και γάλα! Εδώ δεν φτάνει για τίποτα! Οποιος βοηθάει βοηθάει παντού, αλλά δεν είναι της παρούσης να πω τι κάνω. Απλώς εκεί έχω βάλει στόχο ζωής να προσφέρω όσο μπορώ και μέσα από τα δικά μου έσοδα και, φυσικά, από τη βοήθεια του κόσμου».

Τραπεζικοί λογαριασμοί

Alpha Bank: GR 1101403530353002002006500
Eurobank: GR 7802600990000380200697745

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ