ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση στον εσπερινό της Αγίας Κλαυδίας στο Πυλί | Τοποθέτηση πλάκας με το ψηφιδωτό της «Είμαι εδώ, δεν βιάζομαι…»

4
3058
Συνεργάτης aegeanews.
 
Failed to get data. Error:
Start tag expected, '<' not found

Data returned by Google:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλη συγκίνηση και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο εσπερινός της εορτής της Αγίας Κλαυδίας στο Πυλί (στο δρόμο προς Άγ. Γεώργιο, λίγο πριν το γεφύρι), «στα ερείπια των σεμνωμάτων του γένους μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επικαλούμενους σχετική φράση του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.

«Αγνωνιζόμαστε να αναστηλώσουμε και να αναδείξουμε ότι μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας», συνέχισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Για τους Χριστιανούς και τους Έλληνες δεν υπάρχουν ερείπια. Υπάρχει μόνο μνήμη. Είναι εδώ η παρουσία της Αγίας Κλαυδίας από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια, θυμίζοντάς μας ότι η ζωή της τελειωμένη μέσα στη λίμνη, ήταν όλη αφιερωμένη στην αγάπη για τον συνάνθρωπο. Κάνοντας τον Διοκλητιανό, που κοιτούσε μόνο την καλοπέρασή του, να την αφανίσει.

«Είμαι εδώ, δεν βιάζομαι, περιμένω…» μας λέει. Είναι εδώ άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Είναι η πλειοψηφία οι άνθρωποι που πιστεύουν. Ο κ. Μωρές μας παραχώρησε το οικόπεδο, προχωράει η υπόθεση στην Αρχ. υπηρεσία. Ο κ. Αντώνης με την γυναίκα του έρχονται εδώ και ανάβουν το καντήλι. Πολλοί άνθρωποι περνούν από δω και ενδιαφέρονται. Να εύχεστε να μας αξιώσει ο Θεός. Όπως αναστηλώθηκε ο Άγιος Αντώνιος εύχομαι π. Ηρακλή να έχεις παράδειγμα τον π. Κωνσταντίνο να κάνεις κι εσύ το ίδιο με το εκκλησάκι της Αγ. Κλαυδίας . Πολλά τα έτη σας και να αξιωθείτε να έρχεστε στον εσπερινό και τη Θεία λειτουργία του ιερού Ναού της Αγίας Κλαυδίας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η τοποθέτηση ενός εκπληκτικού ψηφιδωτού σε πλάκα.  που έφτιαξε ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ με την εικόνα της Αγίας Κλαυδίας από τη μία πλευρά και τον Σταυρό από την άλλη κι όπως μας είπε του πήρε ενάμιση χρόνο να το φτιάξει.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.