ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος αριθμός προσκυνητών στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Αγ. Νικόλαο των Πτωχών \ Ένα συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου

3
2659
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής  του Αγ. Νικολάου των Πτωχών στην πόλη της Κω (επί της οδού Αρτεμισίας, απέναντι από το παλαιό στάδιο «Ανταγόρας»), παρουσία του πρώην Δημάρχου Κω Μιλτιάδη Φάκκου, του τοπικού συμβούλου Μ. Γιωργαλλή και πολλών προσκυνητών.

Πρόκειται για την εορτή της μετακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγ. Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας στις 20 Μαΐου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα από τα πολλά συγκλονιστικά θαύματα που έκανε ο Άγιος Νικόλαος, σύμφωνα με το συναξάρι.

Μια ευσεβής οικογένεια εμπόρων πτώχευσε καθώς βούλιαξε το πλοίο που μετέφερε τα εμπορεύματά της και αφού είχε πωλήσει όλα τα κοσμήματά της για να επιζήσει κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου σκέφτηκε ο πατέρας να πωλήσει την καλή στολή του για να φτιάξουν τα κόλλυβα του Αγίου Νικολάου και να τιμήσουν την μνήμη του. Η σύζυγός του αντέτεινε ότι καλό θα ήταν να πωλήσει την δική της στολή μιας και τώρα δεν υπήρχε λόγος να βγαίνει από το σπίτι μιας και ο σύζυγός της έπρεπε να πηγαίνει στην αγορά.

Τελικά έφτιαξαν τα κόλλυβα του Αγίου και τίμησαν τη μνήμη του. Επειδή δεν ήξεραν όμως αν θα μπορούσαν να τα ξαναφτιάξουν και την επόμενη χρονιά σκέφτηκαν να τα κρύψουν όπως ήταν στο σεντούκι του σπιτιού τους. Όταν μετά από λίγο καιρό άνοιξαν το σεντούκι διαπίστωσαν ότι τα κόλλυβα είχαν γίνει χρυσά.

Μη μπορώντας να πιστέψουν τι είχε γίνει σκέφτηκαν να πάνε ένα τμήμα χρυσού σε αργυροχρυσοχόο να το εξετάσει. Αυτός βλέποντας τη λεπτή τέχνη τους το πλήρωσε όσο όσο. Μέχρι που μαθεύτηκε το νέο ως τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και κάλεσε τον έμπορο να του πει που βρήκε το χρυσό. Τότε ο έμπορος του παρουσίασε το πιάτο με τα κόλλυβα και του εξιστόρησε το θαύμα του Αγίου. Ο Αυτοκράτορας τότε άρχισε να ψέλνει το απολυτίκιό του και του ζήτησε να κρατήσει ένα μικρό σπυρί σιτάρι για ευλογία.

Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μπορεί ο Άγιος Νικόλαος, ο Πολιούχος της Κω να μένει ακόμα πληγωμένος, όμως με την βοήθεια του και την συνδρομή όλων των ευσεβών Χριστιανών θα φτιαχτεί πολύ γρήγορα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ .Η ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ

  2. ΕΝΟΨΕΙ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ, ΠΟΤΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ» ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΖΑΜΙΑ Η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ»;

    Άρχισε, λοιπόν, το Ραμαζάνι – και μάλιστα με τις ευχές του κατοχικού πρωθυπουργού του Ελλαδιστάν.

    Τα τελευταία χρόνια, είθισται η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ με την επωνυμία «Ένωση των Αθέων» (κατά τα σοβιετικά πρότυπα…), να διοργανώνει κάθε Μεγάλη Παρασκευή «γιορτές κρεατοφαγίας», για να προκαλέσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.Ήρθε η ώρα να αποδείξουν τα ρετάλια της αριστεράς ότι δεν είναι στημένοι από τους παγκόσμιους τυράννους για να περιπαίζουν την Πίστη του ελληνικού λαού. Περιμένουμε, λοιπόν, να ανακοινώσουν ανάλογες «γιορτές κρεατοφαγίας» με χοιρινά, κάποια Παρασκευή (ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους), στα πέριξ των χώρων που θα τους δοθούν για την γιορτή τους (Ολυμπιακό Στάδιο) ή έξω από τα άτυπα τζαμιά των μουσουλμάνων.
    Ή μήπως τζάμπα περιμένουμε;https://ethnikismos.net

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ