ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δάκρυα αισιοδοξίας από π. Χρήστο & Σεβασμιώτατο στον Εσπερινό των Αγίων Πάντων | Σεβασμιώτατος: Αν μπορούσαμε να δούμε…

1
2795
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Στον ριζικά ανακαινισμένο μετά τον σεισμό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Κω στο Παραδείσι, εψάλη, απόψε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής τους.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: o Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ, Γ. Παππάς, ο Περιφερειακός σύμβουλος Δ. Χαματζόγλου εκ μέρους του Επάρχου Κω (ο οποίος αναρρώνει και έστειλε τους χαιρετισμούς του σε όλους μέσω του Σεβασμιωτάτου), ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και πολλοί προσκυνητές.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε, πολύ παραστατικά, για την μεγάλη εορτή όλων των Αγίων «το νέφος Αγίων» που αναφέρεται στην παλαιά Διαθήκη, αυτών που γνωρίζουμε αλλά και αυτούς που δεν γνωρίζουμε, αλλά τους γνωρίζει ο Θεός.
Τους πρώτους τρεις αιώνες των διωγμών, μέχρι το διάταγμα των Μεδιολάνων, έχουμε καταγγεγραμμένους 11εκατομύρια μάρτυρες σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. Η πίστη μας έχει μάρτυρες μέχρι σήμερα .
Κάθε χρόνο σε ειρηνικές περιόδους έχουμε τριακόσσιους περίπου μάρτυρες σε όλο τον κόσμο και σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε, που είναι εμπόλεμη στην περιοχή της Συρίας, πολλές χιλιάδες μαρτύρων. Ο Χριστός είναι ακόμα διωκόμενος, δεν έχουμε απαίτηση εμείς οι Χριστιανοί να μας φέρονται καλύτερα οι άλλοι. Μπορεί να έχουμε απαιτήσεις για τα ίσα δικαιώματα όλων όμως όχι για θέματα πίστης.
Χαιρόμαστε για την πληθώρα των Αγίων γιατί βρίσκονται διαρκώς ανάμεσά μας. Αν μπορούσαμε να δούμε σήμερα σε αυτό το Ναό, όπως και σε κάθε Ναό ιδιαίτερα όταν τελείται η Θεία λειτουργία, το πλήθος των Αγίων και των Μαρτύρων θα φεύγαμε μακριά, από το φόβο και τη ντροπή μας, επειδή πολλές φορές η πίστη μας είναι άτονη, για να μην πω ότι απουσιάζει από τη ζωή μας, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος (αλλά και ο π. Χρήστος) ευχαρίστησε τον πατέρα Χρήστο «ο οποίος φέρθηκε πολύ γενναία, παρ όλη την περιπέτεια της υγείας του, που ευχόμαστε να την ξεπεράσει πλήρως και να είναι γερός και δυνατός για πολλά χρόνια, έφυγε αμέσως με πολύ δύναμη -όπως τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια- για την αποκατάσταση του Ναού κάνοντάς τον πολύ καλύτερο απ’ ότι ήταν πριν. Επίσης, ευχαριστώ την οικογένεια Κυπριώτη και τους συνεργάτες (ήταν παρόντες η κ. Μαρία Κυπριώτη και ο κ. Σ. Ματσούρης), όχι μόνο για την πολύτιμη βοήθειά τους για την αποκατάσταση του Ναού, αλλά και για το πολύ όμορφο προσκυνητάρι που προστέθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες των πιστών όλες τις ώρες.
Ευχαριστώ πολύ πατέρα Χρήστο, να είσαι γερός, δυνατός και χαρούμενος. Να ολοκληρώσεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου γι’ αυτή την ενορία. Επίσης, ευχαριστώ την Αλίκη την Αγιογράφο μας η οποία αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Μας έχει ομορφύνει το τέμπλο με τις πολύ ωραίες εικόνες της και τώρα άρχισε την Αγιογράφηση από το ιερό Βήμα και συνεχίζει μέχρι έξω με όμορφες Αγιογραφίες.
Ευχαριστώ όλους και εύχομαι να είστε όλοι ευλογημένοι, δυνατοί και χαρούμενοι».
(Φέτος, έπειτα από πολλά χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι, λόγω πένθους για την ενορία, για τους «Αγγέλους» της που μας βλέπουν από ψηλά…)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΓΕΜΆΤΑ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΓΆΠΗ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΕΝΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΆΝΤΩΝ ΚΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΌ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΧΡΉΣΤΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ….!!! ΕΥΧΕΣ ΠΟΛΛΈΣ ΓΕΜΆΤΕΣ ΑΓΆΠΗ ΑΠΟ ΕΜΈΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΆΝΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΆΤΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ…..,!!! ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΆΠΗ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΆΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ