ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο Σεβασμιώτατος στους Άγιους Πάντες Κω (Κυριακή Γ’ Λουκά)

0
1083
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο ΙΝ Αγίων Πάντων Κω σήμερα Κυριακή Γ’ Λουκά μαζί με τους Ιερείς π. Χρήστο Τσουκνιά, π. Δημήτριο Μιχαλόπουλο και π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και το Θείο λόγο με αφορμή τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή του θαύματος της ανάστασης του γιου της χήρας στη Ναϊάν.

Προορισμός του ανθρώπου είναι να ζήσει αιώνια. Αυτό το οποίο πολλοί δεν έχουν κατανοήσει είναι πως η αιωνιότητα είναι δώρο Θεού και μόνο με την σχέση μας με το Δημιουργό Θεό θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς της αιώνιας ζωής στην ουράνια Βασιλεία.
Στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή ο Κύριος περπατώντας προς τη πόλη Ναϊάν, αντίκρουσε μία χήρα που πήγαινε να θάψει το μονάκριβο γιό της. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός βλέποντας τον πόνο αυτής της γυναικός, τη λυπήθηκε. Μπρος τον πόνο της χήρας δεν της μίλησε για την πίστη της ούτε άνοιξε συζήτηση, απλά πλησίασε τη σoρό του νέου λέγοντας: “Νεαρέ σε διατάζω να σηκωθείς”.
Αμέσως σηκώθηκε ο νέος και άρχισε να μιλά. Όλοι έμειναν άναυδοι μπρος στο θαυμαστό γεγονός της ανάστασης του νέου.
Ήταν δυνατόν να γίνει κάτι διαφορετικό όταν η πηγή της ζωής αντικρίζει τον θάνατο;
Εδώ βλέπουμε την εξουσία του Ιησού Χριστού να κυριαρχεί επάνω στο θάνατο και στη ζωή. Όταν γνωρίζουμε πως ο Θεός δημιούργησε όλο το σύμπαν και τον ίδιο τον άνθρωπο από το μηδέν, γιατί θαυμάζουμε ένα τόσο μικρό γεγονός όπου, για τον Θεό είναι τόσο εύκολο;

Ο Ιησούς Χριστός, ως Υιός του Θεού, άν ήρθε στη γη, δεν ήρθε μόνο για να κάνει θαύματα και να γιατρεύει τον άνθρωπο στο σώμα αλλά, ο απώτερος σκοπός του ήταν να γιατρέψει τον άνθρωπο στη ψυχή του. Χωρίς να γιατρευτεί η ψυχή του ανθρώπου δεν έχει να κερδίσει τίποτε, διότι, ο θάνατος του σώματος είναι αναπόφευκτος. Παράταση ζωής παίρνουμε όταν μας γιατρεύουν το σώμα. Έτσι, και ο νέος δεν έζησε για πάντα αλλά, κάποια στιγμή πέθανε ξανά.
Γιατί απλά θαυμάζουμε το γεγονός αυτό, χωρίς να να μας ενθαρρύνει στη δική μας πίστη; Εάν διαβάζουμε το Ευαγγέλιο και απλά θαυμάζουμε για τα θαύματα του Κυρίου χωρίς να ενισχυόμαστε πνευματικά, τότε έχουμε χάσει το νόημα.
Όπως στην εποχή του Κυρίου και εμείς σήμερα, απλά μένουμε στον θαυμασμό και δεν αφήνουμε την Χάρη του Θεού να μας αγγίξει. Θαύματα γίνονται καθημερινά, εμείς όμως, είτε τα παραβλέπουμε, είτε δεν είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίσουμε, είτε τα αρνούμαστε, διότι τα μάτια της ψυχής μας είναι κλειστά! Η άρνηση και η αμφιβολία είναι πρόσφορο έδαφος για την αμαρτία!
Εάν όντως αναγνωρίζουμε τα θαύματα, τότε επιβάλλεται να αλλάξουμε και να γίνουμε πιο ένθερμοι στη πίστη μας. Να μην μένουμε στο θαυμασμό και να χάνουμε την ουσία!
Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη για να δείξει την ευσπλαχνία του σε όλους τους ανθρώπους, απλά, σε κάθε άνθρωπο φανερώνεται διαφορετικά, ανάλογα πως κρίνει ο Θεός ότι θα τον ωφελήσει .
Η Χάρη του Θεού είναι και συνεχίζει να είναι μαζί μας στη ζωή, μόνο όταν επιτρέπουμε αυτή η Χάρη να μας σκεπάζει. Εμείς οι ίδιοι είτε επιτρέπουμε ή αποτρέπουμε να λειτουργήσει η Χάρη του Θεού πάνω μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ