Ο Σεβασμιώτατος στον Άγιο Παύλο Κω: Μέγας Κατηχητής και Διδάσκαλος ο Χριστός

1
892
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
Μέγας Κατηχητής και Διδάσκαλος ο Χριστός
Σήμερα Κυριακή του Σπορέως τα λόγια του Χριστού για Αγάπη σε μια κοινωνία μίσους. για ελεημοσύνη σε ένα κόσμο συμφέροντος για συγχώρηση σε ένα μνησίκακο κόσμο για ταπείνωση σε ένα εγωιστικό ανθρώπινο πλάσμα.
Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στον Απόστολο της ημέρας: Αιρετικόν άνθρωπο μετά μίας και δευτέρας νουθεσίας παραιτού.
Στην συνέχεια η παραβολή του Σπορέως στο Ιερό Ευαγγέλιο

Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού, το Ευαγγέλιο. Η γη που είναι κοντά στο δρόμο είναι οι άνθρωποι που ακούν τον λόγο του Θεού, αλλά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Τον προσπερνούν και τον ξεχνούν.

Με το πετρώδες έδαφος μοιάζουν οι άνθρωποι που δέχονται με ενθουσιασμό τον λόγο του Θεού, αλλά δεν καταβάλλουν καμιά προσπάθεια να τον τηρήσουν. Όταν έρχεται ο πειρασμός, αμέσως ξεχνούν ό,τι έχουν ακούσει και πέφτουν στην αμαρτία.

Έπειτα είναι εκείνοι που μοιάζουν με τη γη που έχει πολλά αγκάθια. Αυτοί ακούν τα θεϊκά λόγια και προσπαθούν να συμμορφώσουν μ’ αυτά τη ζωή τους. Όμως οι καθημερινές φροντίδες και οι υλικές επιθυμίες τούς πνίγουν και σιγά-σιγά ξεχνιέται ο λόγος του Θεού.

Τέλος, η γη η καλή είναι οι άνθρωποι που άκουσαν με αγνή και καθαρή καρδιά το Ευαγγέλιο και το δέχτηκαν και το ακολούθησαν και ωφελήθηκαν. Αυτοί το εφαρμόζουν και το μεταδίδουν και σε άλλους κι έτσι από έναν σπόρο θα γίνουν εκατό, δηλαδή από έναν άνθρωπο θα ωφεληθούν εκατό.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα αναφέρθηκαν στο μεστό κήρυγμα του Μητροπολίτη που προεξήρχε της Θείας Αρχιερατικής Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου με συλλειτουργούς τον πρεσβύτερο παπά Σταύρο, τον παπά Περικλή και τον παπά Αναστάσιο.
Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας η Ενοριακή Αδελφότης φιλοξένησε τον Δεσπότη τους υμνωδούς και το ευλαβές εκκλησίασμα στην παρακείμενη αίθουσα.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι τα Κατηχητικά Σχολεία θα ξεκινήσουν την επόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις έντεκα η ώρα το πρωί.
Επίσης στις 21 Οκτωβρίου στις πέντε η ώρα το απόγευμα θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών Κω το ‘τσάι’ της ενορίας του Αγίου Παύλου για οικονομική ενίσχυση του Ιερού Ναού. Ξανθίππη Αγρέλλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οπου και να παει το πανελ ειναι το ιδιο ,με τα ιδια προσωπα που τον παιρνουν απο πισω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ