ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Σεβασμιώτατος στην Παναγία στο Λαγούδι -Η τοποθέτηση του άμισθου π. Κωνσταντίνου & τα θερμά λόγια για τον π. Κυριάκο

3
2202
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή Θ’ Λουκά η παραβολή του άφρονα πλούσιου και πολλοί προσκυνητές βρεθήκαμε στην μεγαλόπρεπη εκκλησία της Παναγίας (Γέννηση της Θεοτόκου) στο ορεινό χωριό Λαγούδι.

Ο μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας λειτουργίας με συλλειτουργούς τον εφημέριο π. Κυριάκο Παρασκευαδάκη τον ιερέα π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον νέο χειροτονηθέντα ιερέα π. Κωνσταντίνο Κεχριμπάρη.

Ο κ.κ. Ναθαναήλ έπλεξε το εγκώμιο για τον επί χρόνια ακούραστο, καλοκάγαθο και πράο Λευίτη του χριστού παπά Κυριάκο για την 40χρονη και πλέον προσφορά του, πάντα με χαμόγελο και καλοσύνη στην ενορία και στην Εκκλησία.

Επίσης μίλησε με τα καλλίτερα λόγια για τον νέο χειροτονηθέντα ιερέα π, Κωνσταντίνο (γαμπρό του π. Κυριάκου) ο οποίος αμισθί θα διακονεί την Εκκλησία, (μέχρι να καλυφθεί κενή θέση), διορίζοντας τον σε αυτή την ενορία, ωστόσο θα συνεχίζει να υπηρετεί -όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος- κοντά του, στην Ιερά Μητρόπολη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω Π. Φούσκας, ο Υποδιοικητής της ΠΥ Αεροδρομίου Γρ. Μαυρίδης, ο δωρητής του Ι.Ν. Χ. Μαραβέλιας και πολλοί προσκυνητές από την Κω και άλλες ενορίες του νησιού.

Ακολούθως μετά την Θεία Λειτουργία η ενοριακή αδελφότης της εκκλησίας προσέφερε φιλόξενο πρωινό στην παρακείμενη αίθουσα στον δεσπότη τους ιερείς τους υμνωδούς και στο ευλαβές εκκλησίασμα.

Η παραβολή του άφρονα πλούσιου και τα πολλαπλά της μηνύματα

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε ο πλούσιος. Πριν ακόμη προφθάσει να πει στην ψυχή του τα όσα σχεδίαζε, του μίλησε πρώτα ο Θεός: Άμυαλε άνθρωπε! Τη νύχτα αυτή, που την ονειρευόσουν ως νύχτα ευτυχίας, απαίσιοι δαίμονες ζητούν να πάρουν την ψυχή σου, σε λίγο θα πεθάνεις. Κι όλα αυτά που αποθήκευσες, σε ποιον θα ανήκουν; Κι ο Κύριος έκλεισε την Παραβολή λέγοντας: Τέτοιο τέλος θα έχει κι όποιος μαζεύει μόνο για τον εαυτό του τα υλικά αγαθά και δεν αποταμιεύει θησαυρούς στον ουρανό με τα έργα της αγάπης. Θα καταλήξει την τελευταία μέρα ή νύχτα της ζωής του στην αιώνια νύχτα της κολάσεως.

Αλήθεια· έχουμε σκεφθεί εμείς ποτέ πώς θα είναι το δικό μας τέλος, η δική μας τελευταία μέρα ή νύχτα; Η νύχτα αυτή του πλουσίου της Παραβολής ήταν η πιο εφιαλτική και αποτρόπαιη νύχτα της ζωής του. Ήταν η νύχτα την οποία ονειρευόταν ως νύχτα ευτυχίας, και την περίμενε με τη βεβαιότητα ότι θα άρχιζε να απολαμβάνει για πολλά χρόνια ακόμη τα πλούτη του. Εκείνη η νύχτα όμως έγινε γι’ αυτόν νύχτα αγωνίας και τρόμου. Μια νύχτα ατελείωτη και φρικτή.

Διότι όσοι είναι προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά, την ώρα του θανάτους τους εισέρχονται σε μία νύχτα φοβερή και ατελείωτη. Εγκαταλείπουν πίσω τους όλα εκείνα για τα οποία μόχθησαν και με πολλές αγωνιώδεις φροντίδες συγκέντρωσαν και απέρχονται πάμφτωχοι, άδειοι από καλά έργα κι απ’ τη χάρη του Θεού. Σκοτάδι απογνώσεως απλώνεται γύρω τους καθώς παραλαμβάνουν την ψυχή τους οι σκοτεινοί δαίμονες.

Για τους δικαίους όμως, για τους ελεήμονες και φιλάνθρωπους, η τελευταία μέρα ή νύχτα είναι η ωραιότερη ανατολή μιας ημέρας ατελεύτητης και άδυτης. Είναι η είσοδος στη Βασιλεία του Θεού. Εμείς άραγε πώς θα βρεθούμε την τελευταία μας ώρα; Είναι φοβερό να έχουμε την κατάληξη του πλουσίου της Παραβολής. Γι’ αυτό ας καταπολεμούμε κάθε πλεονεξία, κι ας αποταμιεύουμε τα αγαθά μας στις αποθήκες του ουρανού, μοιράζοντάς τα στους πεινασμένους και ενδεείς. Για να μην παραλάβουν την ψυχή μας οι απαίσιοι δαίμονες αλλά οι αγαθοί άγγελοι και να την οδηγήσουν στην αγκαλιά του Θεού.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε κατά την ακολουθία του όρθρου η είσοδος σπουργιτιών στον Ιερό Ναό, τα οποία μπήκαν από την ανοικτή είσοδο, βρίσκοντας ζεστασιά και θαλπωρή και έφυγαν μόνα τους λίγο αργότερα

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιος μπραβο και στον παπα κυριακο και στον γαμπρο του ,ευγε, καλον αγωνα και υπομονη, αξιος

  2. Οι μισθοί των ιερέων να καθορίζονται μέσω εθελοντικής εισφοράς των πολιτών και συγκεκριμένα μέσω ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι. Αντίστοιχα οι Μουσουλμάνοι,οι Καθολικοί,οι προτεστάντες κ.λ.π.

  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ «ΓΙΑΤΙ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΣΧΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Κ.Λ.Π. ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ…ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ……..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ