Αρχική Ατζέντα Εκδηλώσεων Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ θά παρουσιάση τό...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου κ. Ναθαναήλ θά παρουσιάση τό βιβλίο ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ | Παρασκευή 6μμ Πν. Εστία Κω

7
1007
DELTIO TYPOU PAROYSIASI METANTHROPOS_28-12-2018
metanthropos

Μετάνθρωπος

Επιμέλεια: Δημήτριος Κ. Γερούκαλης

Ζώντας σ᾿έναν ψηφιακό κόσμο

Δ. ΓΕΡΟΥΚΑΛΗΣ
Σ. ΓΟΥΝΕΛΑΣ
ΑΘ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ
Δ. ΜΠΕΚΡΙΔΑΚΗΣ
ΙΩ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ

Επιτρέπεται να δημιουργήσουμε νέους «ισχυρότερους» και «ικανότερους» ανθρώπους; Ανθρώπους της διεπαφής (interface) με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή;  Επιτρέπεται να προχωρήσουμε στη διενέργεια εκτεταμένων βελτιωτικών παρεμβάσεων στον  άνθρωπο; Επιτρέπεται να παραμερίσουμε τούς ασθενείς, τούς αδυνάτους, τούς αναπήρους, τούς διανοητικά διαφορετικούς; Επιτρέπεται να συναινέσουμε σέ μία ηθική της σκοπιμότητας και της θεοποίησης της επιθυμίας; Είναι η λύση των προβλημάτων μας ο μετάνθρωπος; Είναι ο μετάνθρωπος το αναπόφευκτο μέλλον μας;

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΗ)

    ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙΝΟΥΣ(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΣΠΟΤΑ )

  2. ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΟΠΟΙΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΗΣ(ΕΔΩ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ)

  3. ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  4. Ο τάχα μου εξορθολογισμός για την νομιμοποίηση του ανορθολογισμού είναι προσφιλής μέθοδος της θρησκευτικής αυταπάτης. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να λέει ότι θέλει, είναι προσωπική υπόθεση καθενός δεν με ενδιαφέρει. Από την στιγμή που η εκκλησία είναι (το) κράτος και πληρώνεται από εμάς όλους ανεξαιρέτως τότε ο θρησκευτικός ανορθολογισμός έχει άλλους σκοπούς. Διασπείρει τον φόβο και εμπορεύεται την ελπίδα. Αν επιστρέψει η εκκλησία στα πατερικά κείμενα ίσως σώσει τον ρόλο της και γίνει πραγματική. Προς το παρόν είναι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι με άφθονα αδήλωτα φακελάκια εξτρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.