ΒΙΝΤΕΟ Η τελευταία ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου στην Κάλυμνο | Τι είχε πει για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

0
2576

Την Κυριακή 16-12-2018, το απόγευμα, μέσα στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, και αφού προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, έγινε η ομιλία του μακαριστού πλέον Σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου για τούς νέους μας και την τεράστια ευθύνη των γονέων στην σωστή πνευματική διαπαιδαγώγησή τους.

Ο ομιλητής ήταν καλεσμένος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, και ομίλησε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

orthodoxianewsagency.gr/

Ο Μητρ. Αργολίδος για τον Μακαριστό Μητρ. Σιατίστης (βίντεο)

Ο Μητρ. Αργολίδος για τον Μακαριστό Μητρ. Σιατίστης (βίντεο)

Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος από το ορεινό Μαλαντρένι στην Αργολίδα που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019, σε ομιλία του Μητροπολίτη Αρτης Καλλινίκου για τον π. Αθανάσιο Χαμακιώτη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης κυρό Παύλο.

 

Κοζάνη και Σιάτιστα πενθούν τον Ποιμενάρχη τους

Κοζάνη και Σιάτιστα πενθούν τον Ποιμενάρχη τους

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Κοζάνης και της Σιάτιστας πενθεί για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστη κυρό Παύλο.

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά καθώς θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αποφάσισε τα εξής:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της Εξόδιου Ακολουθίας.

2. Να δοθούν χρήματα αντί στεφάνου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σιάτιστας.

3. Να εκφράσει τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα Μακαριστού Μητροπολίτη.

4. Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες των Δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία.

5. Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι και την Εξόδιο Ακολουθία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ