Τα προεόρτια του Ευαγγελισμού στην Παναγιά στο χωριό Μαστιχάρι

0
1266
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

‘Ευαγγελίζου γη χαρά μεγάλη ‘. Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Παναγίας, στο χωριό Μαστιχάρι, ο αεικίνητος Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη πατήρ Αμβρόσιο Καμπούρογλου και τον πρεσβύτερο παπά Νικόλαο Γρύλλη.

Τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Παναγίας, γιορτάστηκαν με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών, που παρακολούθησε την Θεία Αρχιερατική Λειτουργία.

Στο καθιερωμένο κήρυγμά του, ο δραστήριος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στο θαύμα της πίστης του παραλυτικού. Τονίζοντας δε, πως ούτε η δύσκολη προσέγγιση του κοντά στον Χριστό τον εμπόδισε, ούτε η κατακραυγή των γραμματέων και των φαρισαίων, ώστε ο για πολλά χρόνια δυστυχής παράλυτος, να γίνει εντελώς καλά και να ‘άρει τον κράββατό του και να περπατάει’.

Αυτή η Κυριακή, που σηματοδοτεί την παραμονή του Ευαγγελισμού της Παναγίας, είναι ξεχωριστή για όλους, αφού μαζί θα γιορτασθεί και η Εθνική μας Εορτή, που τιμάει την Επανάσταση του 1821 και την Εθνική παλιγγενεσία, με την απελευθέρωση του Έθνους μας, έπειτα από γενναίους αγώνες για την αποτίναξη τετρακοσίων και πλέον χρόνων σκλαβιάς από την Οθωμανική κυριαρχία.

Μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε φιλόξενο πρωινό στην παρακείμενη πρώην Σχολική αίθουσα, στον Δεσπότη, στους ιερείς, στους υμνωδούς και στους ευσεβείς προσκυνητές, από την Ενοριακή Αδελφότητα κυριών, που περιελάμβανε νηστίσιμα βουτήματα και ζεστό καφέ και τσάι.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ