Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος

0
1234

Από την Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ Νηστειών (14-4-2019)

(Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος).

Το εσπέρας του Σαββάτου, 13-4-2019, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Καλύμνου, χοροστατούντος του Αρχιερέως, ώρα 7:30΄ μ.μ. με 9 μ.μ.

Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ώρα 9 μ.μ. – 2 πρωινή, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Την πρωΐαν της Κυριακής, 14-4-2019, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα Προστάτου της Νήσου Καλύμνου,θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα λάβει χώρα η Λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου και θα ψαλλεί δέηση προ του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και των εν θαλάσση καλώς πλεόντων.

Το εσπέρας της Κυριακής, 14-4-2019 και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα ψαλλεί ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας θα κλείσει την περίοδο των κατανυκτικών εσπερινών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ