Νέες ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Σάββα στην Κάλυμνο

0
2122

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε χθες Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 19.00 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

ΒΙΝΤΕΟ από

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.Κύριλλος.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και από τις τοπικές Αρχές ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ι.Μαστροκούκος,Δ.Διακομιχάλης , Γ.Μαύρος , Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ο έπαρχος Καλύμνου Ι.Θεμέλαρος και Κω Γ.Χαλκιδιός. Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ, ο Ταξίαρχος της ΓΠΔ ΝΑ, ο Διευθυντής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου,ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:00΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας (Μικρόν Απόδειπνον, οι Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιου, (ώρα 09.00΄ μ.μ. με 2:00΄ πρωινή).

Την πρωΐαν σήμερα Κυριακή, 14-4-2019, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα Προστάτου της Νήσου Καλύμνου,τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου ενώ αναπέμφθηκε δέηση προ του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και των εν θαλάσση καλώς πλεόντων.

Το εσπέρας της Κυριακής, 14-4-2019 και ώρα 5:30΄ μ.μ., ψάλλεται ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Πηγή: kalymnos-news.gr/

ΒΙΝΤΕΟ από Μιχάλη Χατζηθέμελη

Kalymnos island

Pubblicato da Michael Hagithemelis su Domenica 14 aprile 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ