ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με Ναθαναήλ & πολύ κόσμο η εορτή του Αγ. Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι- Συγκίνηση για τα θαύματα του Αγίου

3
3928

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

από τον αποψινό Αρχιερατικό εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Ζηπάρι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ταναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνα που από απλός φιλήσυχος βοσκός  έγινε επίσκοπος και εικονίζεται με το διακριτικό ψάθινο καπέλο που φορούσαν οι βοσκοί την εποχή εκείνη.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε για άλλη μια φορά η διήγηση του θαύματος  του Αγίου  (τονίζεται και στο απολυτικιό του)  που μετέτρεψε ένα φίδι σε χρυσό περιδέραιο για να το δώσει σε κάποιον φτωχό συμπολίτη του, ο οποίος  είχε φτάσει σε απόγνωση, ώστε να το δώσει ως ενέχυρο και να ξεπεράσει τη δυσκολία του. Όταν ο άνθρωπος αυτός ξεπέρασε την οικονομική δυσκολία και πήρε το χρυσό φίδι από τον ενεχυροδανειστή για να το επιστρέψει στον Άγιο, που ήταν τότε επίσκοπος, το φίδι ξαναζωντάνεψε και ο Άγιος Σπυρίδωνας το άφησε να συνεχίσει κανονικά την πορεία του.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν και τα μετά την κοίμηση του Αγίου θαύματά του. Ενώ, το διαρκές θαύμα είναι πως το σώμα του Αγίου Σπυρίδωνα παραμένει μέχρι σήμερα άφθαρτο παρότι τα παπούστια που του βάζουν λιώνουν…

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, η Δημ. σύμβουλος Π. Κιαπόκα και πολλοί προσκυνητές.

Στο τέλος -όπως κάθε χρόνο- προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους τους προσκυνητές από την οικογένεια Χατζηστέργου (κτήτορες του Ι. Ναού τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για άλλη μια φορά)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρονια πολλά σε όλους και βοήθεια μας ο Άγιος Σπυρίδωνας.Πανέμορφη Εκκλησία,πραγματικό στολιδι για το χωριό μας.Αξιζουν πολλά συγχαρητηρια στους κτητορες του Ι.Ναού και να είναι πάντα αξιοι και ευλογημενοι.

  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ.ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ.ΠΟΛΛΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΙ!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ