ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εορτή του Αγίου Θεολόγου στο Λαγούδι

1
1727

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο με πανοραμική θέα, στο Λαγούδι, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός του Αγίου Θεολόγου που βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο με εκπληκτική θέα (κτίσθηκε από τον Όσιο Χριστόδουλο και τον μοναχό Αρσένιο Σκηνούρη την ίδια περίοδο με τη μονή των καστριανών στο παλιό Πυλί, την Παναγία στο Μονάγρι και το εκκλησάκι του Χριστού στο Δίκαιο, με το οποίο έχει φοβερή ομοιότητα) . 

Μετά τη Θεία λειτουργία από τον π. Κυριάκο παρατέθηκε η παραδοσιακή τράπεζα όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο μικρό δάσος δίπλα στην πηγή «πυργί», από την ενορία της Παναγίας Λαγουδίου, με τον π. Κυριάκο και τους ενορίτες του.

Παράλληλα με τους εκλεκτούς μεζέδες ο παραδοσιακός οινοποιός Γιώργος Διακογιώργης πρόσφερε το εκλεκτό βιολογικό κρασί του, «Ασφενδιανό», όπως κάθε χρόνο, για τη χάρη του Αγίου.

Υπενθυμίζουμε μια παλιά ιστορία από τα παλιά χρόνια που μας διηγήθηκε ο Γ. Διακογιώργης: μια χρονιά, επειδή η εορτή του Αγίου έτυχε να είναι καθημερινή ημέρα, προτίμησαν οι χωρικοί να πάνε στα αμπέλια τους για δουλειά και μέχρι το μεσημέρι έπεσαν σμήνη ακρίδας και τα κατέστρεψαν όλα.

Τότε συνειδητοποίησαν ότι ήταν η ημέρα της εορτής του Αγίου και δεν την τίμησαν γι’ αυτό και έπαθαν ότι έπαθαν. Αμέσως έκριναν ότι έπρεπε να πάει ο τότε Ιερέας π. Σεβαστός Σαρηγιάννης στην Πάτμο, στην μονή  του Αγίου Θεολόγου, για να φέρει Αγιασμό να ραντίσουν τα αμπέλια τους.

Με το που έφτασε το καΐκι που μετέφερε τον Ιερέα με τον Αγιασμό και έδεσε στη σκάλα στο Μαρμάρι, τα σμήνη των ακρίδων σηκώθηκαν σαν ένα σύννεφο και πήγαν κατευθείαν στη θάλασσα…  Οπότε, από τότε οι κάτοικοι της περιοχής ευλαβούνται τον Άγιο και έχουν επίσης πολλά άλλα θαύματά του να διηγηθούν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βοήθεια μας ο Άγιος Θεολόγος και του χρόνου με υγεία. Χρόνια πολλά στον Θεολόγο κ την Θεολογία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ