ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο ο Εσπερινός της Αγίας Τριάδας στην Κω | κ. Ναθαναήλ: Η φιλοξενία & η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι γνώση του Θεού

2
2826

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών τίμησε και φέτος την εορτή της Αγίας Τριάδος, στο φερώνυμο γραφικό Εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στην Κω.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός εψάλη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Υποστράτηγου πρώην Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Λάμπρου Ναζίφη, της Περιφερειακής συμβούλου Ε. Νάκη και πολλών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων και αρκετά μικρά παιδιά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας με αφορμή την Αγιογραφία στο εξωτερικό μέρος του Ναού που απεικονίζει την Φιλοξενία του Αβραάμ (η Ορθόδοξος απεικόνισις της Αγίας Τριάδος)

Ο Θεός, τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας εμφανίστηκαν στον Αβραάμ υπό την μορφήν τριών ανδρών, που ήταν Άγγελοι ομοιόμορφοι οι οποίοι φεύγοντας έγιναν ένα πρόσωπο.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι φιλοξενία και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι γνώση του Θεού.

Πατήρ, υιός και Άγιο Πνεύμα είναι διαφορετικές υποστάσεις, αλλά έχουν κοινή φύση, ουσία και ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε την ισοτιμία του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος.

Να σημειώσουμε ότι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, είναι επίσημη αργία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο δήμαρχος είναι στην Λήμνο για την κηδεία του πεθερού του, έχετε όμως δίκαιο , έπρεπε να σας ρωτήσει αν μπορούσε να το κάνει …

  2. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ…..
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ;
    ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ; ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΘΕΑΤΗΣ;
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΩ ΜΑΝΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/09.
    ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΛΑΔΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ… ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΑ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ