Χειροτονία ηθοποιού σε Πρεσβύτερο από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
518

Σε κλίμα συγκίνησης, ιδιαιτέρας λαμπρότητος και βυζαντινής μεγαλοπρεπείας, με την χάρι του Θεού και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β´, τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονονία του π. Αντωνίου Χαχούμη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο (ο νεοχειροτονηθείς είναι ανηψιός του Σεβ. από την αδελφή του), την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης – Νέας Μηχανιώνας.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, ο οικοίος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος.

Στην Θεία Λειτουργία επίσης συμπροσευχήθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ιερείς και Διάκονοι από την Ελλάδα, την Αφρική και το Άγιον Όρος, καθως και ο Αρχιμ. Άνθιμος Αγιοπαυλίτης ως εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθενίου ( ο οποίος είναι πνευματικός τόσο των Σεβ. κ. Δημητρίου και Γεωργίου όσο του νεοχειροτονηθέντος και της οικογενείας του).

Επίσης παρευρέθησαν η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Υψενής Ρόδου Γερόντισσα Μαριάμ με συνοδεία μοναζουσών, πλήθος πιστών μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Κληρικό θεάρεστη διακονία.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν και περισσότεροι από 800 φίλοι της Ορθόδοξου Ιεραποστολής, οι οποίοι έφθασαν με λεωφορεία από διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος και εκ Κύπρου.

Ο π. Αντώνιος συγκινημένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείς, τους Επισκοπους, ιδιαιτέρως τον θείο του Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο για το ιεραποστολικό του παράδειγμα, χωρίς λόγια αλλά με πολλά έργα, ενώ ανέφερε πως «είναι ευγνώμων και δοξάζει τον Τριαδικό Θεό που επενέβη καταλυτικά στην ζωή του και ενώ μέχρι χθες ήταν φιλόλογος και ένας πετυχημένος ηθοποιός του κινηματογράφου,του θεάτρου και της τηλεόρασης, τώρα συγκαταλέγεται στον κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στο κατ´εξοχήν Ιεραποστολικό Πατριαρχείο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως στον λόγο του και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, απευθυνόμενος προς νεοχειροτονηθένρα ανηψιό του «τόνισε το ποσό σημαντικό είναι οι νέοι άνθρωποι να αφιερώνονται στην Διακονία του Κυρίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Τανζανία ενώ ευχαρίστησε όλους τους φίλους της Ιεραποστολής για την βοήθεια που προσφέρουν».

«Εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι λίγο πιο κάτω από το σπίτι μας, υπάρχει ένας αδελφός ή μία μητέρα που όταν τους χρειασθούμε θα είναι εκεί γι εμάς, όμως στην Αφρική μέσω της μοναξιάς βιώνουμε την ιεραποστολική κένωση!! Σας ευχαριστώ από καρδίας που τόσα χρόνια είστε κοντά μου και χάρι σε εσάς προχωρούμε με τη βοήθεια του Θεού 35 εκκλησίες, 60.000 νεοφώτιστοι» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Στην δεξίωση που ακολούθησε τον λόγο έλαβαν και οι άλλοι μητροπολίτες μοιράζοντας ευλογίες και λόγο «πίστεως και αγάπης».

xirotonia tanzanias 1

xirotonia tanzanias 1

xirotonia tanzanias 1

Πηγή: Romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ