ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλη προσέλευση πιστών στον Εσπερινό & τη λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής Κω | κ. Ιερεμίας: Υπομονή και καρτερία να γίνουν όλα όπως πρέπει για την αποκατάσταση του Ναού

0
4149

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Χατζημανώλη  Χαρίκλεια Χριστοφή

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στον «πληγωμένο» από τον σεισμό, εορτάζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κω.

Φέτος ο Εσπερινός έγινε στον αύλειο χώρο μιας και η προειδοποίηση ήταν αυστηρή από τους αρμόδιους φορείς να μην επιτραπεί η είσοδος για λόγους ασφαλείας σε Ιερείς και προσκυνητές.

Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τα δάκρυα του Μητροπολίτη μας τα οποία είναι πηγαία και εκφράζουν την αγωνία και την ευχή όλων μας να αποπερατωθούν το συντομότερο οι εργασίες αποκατάστασης των ναών της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα συνέστησε υπομονή και κυρίως καρτερία και προσευχή ώστε όλα να προχωρήσουν όπως πρέπει.

Ακολούθησε με τις δέουσες τιμές η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγ. Παρασκευής στο κέντρο της Κω την οποία βάσταζαν άνδρες της 80 ΑΔΤΕ, ενώ προπορευόταν η Φιλαρμονική Κω και έγινε η καθιερωμένη αναπομπή δέησης μπροστά από το μουσείο (φωτό-βίντεο)

Αρνητικά σχολιάστηκε από τους προσκυνητές το γεγονός ότι δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι να ανοίξουν τις μπάρες με συνέπεια να υπάρξει μπλοκάρισμα της λιτανείας στη στάση Καπίρη…

Παρόντες στον εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας που ακολούθησε ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ειρ. Χατζηχριστοφή, ο Δημοτικός σύμβουλος Στ. Πης, η νεοεκλεγείσα Δημοτική σύμβουλος Δ. Τελλή, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Εμμ. Θεοδώρου και στελέχη της 80 ΑΔΤΕ, ο Λιμενάρχης Κω Π. Χαμετής, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς και πλήθος προσκυνητών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ