ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών ο Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Κω

1
2552

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα, στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω (ανάμεσα στη Δυτική Αρχαιολογική ζώνη και το Αρχαίο στάδιο).

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας με τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τον π. Περικλή και τον π. Κωνσταντίνο. Παρών ήταν μεταξύ άλλων ο Δημοτικός σύμβουλος Στ. Πης και πολύς κόσμος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη προσέλευση και αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί την ασθένεια κατά τη ρήση του Αγίου Παύλου «η δύναμή μου εν ασθενεία τελειούται».

Τόνισε ακόμη με αφορμή τον θαυμαστό βίο του Αγίου Παντελεήμονα ότι πρέπει να γίνουμε όλοι «Παντελεήμονες» δίνοντας λίγη από τη χάρη που έχουμε μέσα μας στους συνανθρώπους μας κάνοντάς τους χαρούμενους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κόψατε το δέντρο που σκίαζε όλη την αυλή παράνομα και χωρίς λόγο (για να μη σκουπίζουν οι γιαγιάδες τα ‘μπιρμπιλάκια’ που έπεφταν!) και βάλατε πανιά γιατί δεν έχει πια σκιά (και δεν μπορούν οι γριές τον ήλιο!)!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ