Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ποιμαντικό οδοιπορικό στην Κάσο (Δείτε φωτό)

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Ποιμαντικό οδοιπορικό στην Κάσο (Δείτε φωτό)

6
2042

 

Ποιμαντικό οδοιπορικό στην Κάσο

Την ιστορική και ηρωική Κάσο επισκέφθηκε από 10-13 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα και τον Πρεσβύτερο π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, Εφημέριο Σπόων Καρπάθου.

Κατά την ποιμαντική του αυτή επίσκεψη:
Α) Προέστη της Πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου του Φρυ Κάσου. Χοροστάτησε και μίλησε κατά τον Εσπερινό την Κυριακή 11 και λειτούργησε και μίλησε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του νησιού. Συμπροσευχήθηκαν η Δήμαρχος Κάσου κ.Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Λαμπρινή Γεννιάδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού, οι μαθητές των Σχολείων της Κάσου και πολλοί πιστοί.

Β) Χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Προπατόρων 11ης Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κάσου, όπου και τέλεσε το Μνημόσυνο του αειμνήστου Κωνσταντίνου Δημητρίου, Άρχοντος Οφφικιάλου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Γ) Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τα έργα ανάπλασης, ανακαίνισης, αποκατάστασης και εξωραϊσμού του Ναού της Παναγίας του Εμποριού  (μιας από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Δωδεκανήσων), του Τιμίου Σταυρού στην Αγία Μαρίνα, του Αγίου Δημητρίου στο Αρβανιτοχώρι και στο εξωκλήσι της Αγίας Άννας, στη Χέλατρο της Κάσου.

Δ) Συνάντησε με πολλή χαρά τα παιδιά και τους υπεύθυνους στην Κατηχητική Σύναξη της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Κάσου, μίλησε με τα παιδιά και τους γονείς τους, απόλαυσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το τραγούδι «Κάλεσμα στο δείπνο», ζωγράφισε μαζί τους, καμάρωσε τα πολύ ωραία καλλιτεχνικά έργα τους, εξέφρασε την πολλή ευγνωμοσύνη και τις ευχές του στους υπεύθυνους των διαφόρων τμημάτων για τη σημαντική εργασία και προσφορά τους στα παιδιά της Κάσου.

Αρχιμ.Καλλίνικος Μαυρολέων

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ!!

  2. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ. ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΝΑΘΑΝΑΗΛ Α’ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ. ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ. ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΗΛΘΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΌΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛ Β ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ Α.

  3. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ