Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Iερού Nαού Αγίου Γεωργίου στο Καστελλόριζο

Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Iερού Nαού Αγίου Γεωργίου στο Καστελλόριζο

0
426

Ο Δήμος Μεγίστης με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την έλευση στο νησί ομάδας ειδικών αρχιτεκτόνων – συντηρητών με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Δρ. αρχιτέκτωνα μηχανικό Ε.Μ.Π. κ. Μαμαλούκο Σταύρο σηματοδοτώντας την έναρξη ανακαίνισης και αποπεράτωσης του Αγίου Γεωργίου Σαντραπέ στην θέση Χωράφια Καστελόριζου.

Ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος και συγχρόνως εκκλησιαστικό μνημείο το οποίο κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τους μεγάλους ευεργέτες του νησιού Λούκα και Αναστασία Σαντραπέ.

Μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευγενή χειρονομία της οικομικής υποστήριξης του εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου μέσω της ΑΙΓΕΑΣ/ΑΜΚΕ το έργο ξεκίνησε.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ανέλαβε τη συμπληρωματική τεκμηρίωση του Ιερού Ναού με σκοπό την επικαιροποίηση υπαρχόντων παλαιών μελετών προκειμένου να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης του μνημείου.
Ο Δήμος Μεγίστης εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία σε όσους έχουν ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Καταρχάς την Ιερή Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου ιδιοκτήτρια του μνημείου η οποία το προωθεί με έντονο ενδιαφέρον και διά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μεγίστης Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μαλτέζου και του Καστελοριζιού πολιτικού μηχανικού Γεωργίου Καραβέλατζη,  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και όσους έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους προς αυτήν την κατεύθυνση.
“Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος,  όμως η δίψα όλων να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια”, αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ – Στράτος Αμύγδαλος.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ