ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεου

0
628

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Φωτογραφίες και Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος και Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου Γ’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες: Δωδώνης Χρυσόστομος, Αννέων Μακάριος, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Βελεστίνου Δαμασκηνός, Κορίνθου Διονύσιος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Ζακύνθου Διονύσιος, Γλυφάδας Αντώνιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μαρωνείας Παντελεήμων, Ιερισσού Θεόκλητος, Σταγών Θεόκλητος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μάνης Χρυσόστομος, Φθιώτιδος Συμεών, Σιατίστης Αθανάσιος, Καλαβρύτων Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Τεγέας Θεόκλητος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου Γ’ και να του ευχηθούν για την Αρχιερατική του διακονία.

Ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος στον χειροτονητήριο λόγο του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το χάρισμα της αρχιεροσύνης, όταν μεταδίδεται σε κάποιο πρόσωπο από την Εκκλησία, στοχεύει μόνο στη σωτηρία του συνόλου και όχι στην εγωιστική θυσία των μελών του εκκλησιαστικού Σώματος για χάρη του ενός.»

Ο νέος ποιμενάρχης Ιερόθεος Γ’ αρνήθηκε, όπως έχει επικρατήσει, να εξιστορήσει την ζωή του για «λόγους συνειδητής αποδοχής της ορθόδοξης Εκκλησιολογίας που δεν αποδέχεται ότι υπάρχουν ατομικές στιγμές» στην Εκκλησία όπως ο ίδιος είπε στον χειροτονητήριο λόγο του τονίζοντας ότι «κανένα »εγώ» δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα».

Απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτός που προσκαλείται για να βοηθήσει έναν λαό το πρώτο είναι να δεχτεί ότι είναι βοσκός, και να βοσκήσει με την αγάπη του και την προσευχή του αυτόν τον λαό. Έτσι να κανείς και εσύ για τον ευλογημένο λαό της Λήμνου»

«Σε συμβουλεύω να αγαπήσεις αυτόν τον λαό και να τον υπηρετήσεις, διότι το βάρος της ευθύνης σου είναι μεγάλο» – πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο νησί της Λήμνου, καθώς και στο λαό της, τον οποίο αποκάλεσε ευλογημένο.

«Η Λήμνος έχει καλούς πολίτες που αγαπούν τον Θεό, έχει όμως και εκείνους που είναι μακριά, όμως πρέπει με αγάπη να τους βοηθήσεις να έρθουν πίσω! Είσαι ο Επίσκοπος όλων των Λημνίων, τόσο των ζώντων όσο και των κεκοιμημένων» πρόσθεσε χαρακτηρίστηκα ο Μακαριώτατος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Δεν είμαστε αξιωματικοί, είμαστε γεωργοί για να καλλιεργήσουμε την γη που μας είπε ο Κύριος, είμαστε και τσοπάνηδες για να βοσκήσουμε και να βοηθήσουμε τον ευλογημένο λαό Του.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ:

http://www.platy-kalamatas-messinias.gr/2019/10/blog-post_56.html

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ