ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο λαοφιλής ιερέας της Παναγίτσας Κολοκυνθούς κ. Φιλόθεος (Η αναφορά του στον Ναθαναήλ της Ιβήρων)

0
1172
Σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε σήμερα στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών η χειροτονία του Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου.

Πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα αλλά και τη Βοιωτία κατέκλυσε την μητρόπολη Αθηνών για να παρευρεθεί στην εις Επίσκοπον χειροτονία του λαοφιλούς ιερέα που επί σειρά ετών διετέλεσε εφημέριος στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς όπου παρέμεινε μέχρι της εκλογής του.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ρωγών έκανε αναφορά στη γνωριμία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την εποχή που διακονούσε στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως πρωτοσύγκελος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ORTHODOXIA.INFO

Χειροτονια Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου

Χειροτονια Επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου

Geplaatst door Orthodoxia.Info op Dinsdag 15 oktober 2019

Υπέβαλε την υική ευγνωμοσύνη και υπακοή του προς τον κ. Ιερώνυμο ενώ ζήτησε συγγνώμη για τις φορές που τον στενοχώρησε.

Αναφέρθηκε στην πνευματική του σχέση με τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κυρό Τιμόθεο Ματθαιάκη καθώς και με τον μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγιώνυμη Αθωνική πολιτεία και τον Γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη καθώς και τον νυν ηγούμενο της Μονής Ιβήρων, Γέροντα Ναθαναήλ ο οποίος τον κέλευσε.

Επίσης, μνημόνευσε τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τον διόρισε στις Συνοδικές υπηρεσίες.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τον κλήρο και τον λαό της Βοιωτίας καθώς και τους ενορίτες του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς όπου διακόνησε για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως «πίσω από όλες τις στιγμές της ζωής μας υπάρχει η κοινή αγάπη για τον Ιησού Χριστό που σφυρηλατεί την προσωπικότητα μας μέσα στον χρόνο».

Τόνισε, επίσης, πως ως βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναλαμβάνει πλέον μια νέα διακονία, την μέριμνα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. «Τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων αγωνίζεται η Εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή να τα καλύψει, ώστε να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας ότι «τα ιδρύματα της Εκκλησίας χρειάζονται μία εποπτεία, μία προσέγγιση, γι’ αυτό αυτή η ανάγκη με αναγκάζει να σε οδηγήσω επικεφαλής αυτού του έργου της αγάπης. Καλείσαι, λοιπόν, μετά από πολλούς σταθμούς και ταλαιπωρίες στην πορεία σου να ασχοληθείς και με αυτό το έργο».

Σπύρος Παπαγεωργίου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ