Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η μεγάλη εορτή των Εισοδίων...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κεφαλο | κ. Ναθαναήλ: Η παλιά πρωτεύουσα της Κω όπου έζησε ο Ιπποκράτης

4
2873

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε απόψε ο εσπερινός της μεγάλης για την Κεφαλο εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό ναό του χωριού.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα της Θεομητορικης εορτής για την παλιά πρωτεύουσα του νησιού όπου έζησε ο Ιπποκράτης.

Τον χορό των ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Ι. Πεταλάς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: οι Αντιδήμαρχοι Α. Χρυσόπουλος και Σ. Καμπουράκης, ο Δημοτικός συμβουλος Α.  Κρητικός ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Σ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Κεφάλου Γ. Κοκκαλάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Σ. Καματερός, Δ. Καμπούρη και Α. Σπέρμπης, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς κ.α.

Το πρωί θα προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και αμέσως μετά θα προσφερθεί παραδοσιακή νηστίσιμη τράπεζα (φωτο από την προετοιμασία).

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ.

  2. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέδραμαν με την παρουσία τους και την υποστήριξή τους στην Πανήγυρη της Παναγιας της Κεφάλου!Ως προσκυνητής εντυπωσιάστηκα από την όμορφη-κατανυκτική ψαλμωδία αλλά και από την άψογη φιλοξενία των κυριών της ενορίας!

  3. ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΕΦΑΝΕ Η ΚΕΦΑΛΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΨΑΛΜΩΔΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ