ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη ο Εσπερινός στην Αγία Αικατερίνη Κω | Αισιοδοξία από την δρομολόγηση των διαδικασιών επισκευής του ΙΝ της Αγ. Παρασκευής

1
1561

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε απόψε,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, ο πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Κω, το οποίο μετά το σεισμό λειτουργεί ως ενοριακός ναός, με την ευχή πολύ σύντομα – σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί- να επαναλειτουργήσει ο ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης, ο νέος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ και ο π. Ανατάσιος, ενώ τους ύμνους απέδωσε κατανυκτικά ο χορός των Ιεροψαλτών με τον κ. Ηλία Καματερό και τον κ. Δημήτρη Διακονικολή.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε αρχικά στη συγκίνηση που προκαλούν στους παλαιότερους οι μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια σε αυτό το Ναό.

Αναφέρθηκε ακόμα στο βίο της Αγίας Αικατερίνης και στην «προσφορά» της στον Θεό θυσιάζοντας την ίδια της τη ζωή και συνδέοντάς την με την προσφορά της Παναγίας μας από τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό.

Το πρωί θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ