Έπιασαν του υπόπτους για τη διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

0
626
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστατεί στην πανηγυρική λειτουργία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Καλαμάτας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραμείνει στην Καλαμάτα από 31 Ιανουαρίου έως και 3 Φεβρουαρίου για τις εκδηλώσεις της τοπικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος. Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010.

Eπειτα από ένοπλη συμπλοκή στην Κωνσταντινούπολη έπεσαν στα χέρια των Τούρκων αστυνομικών τέσσερις ύποπτοι, στους οποίους αποδίδεται η περίεργη διάρρηξη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ είχε προηγηθεί παρακολούθησή τους από τους αστυνομικούς. Oταν, όμως, οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να τους συλλάβουν, οι κακοποιοί αντιστάθηκαν πυροβολώντας με τα όπλα τους. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ένας από τους υπόπτους, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, «ως αποτέλεσμα των εργασιών της Επαρχιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης, οι διαρρήκτες συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν έπαυλη στη συνοικία Καρτάλ Ντράγκος».

Ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες

Η διάρρηξη στο ησυχαστήριο του Πατριάρχη, που βρίσκεται σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, είχε γίνει πριν από περίπου δέκα ημέρες. Μάλιστα, θεωρήθηκε ιδιαίτερα παράτολμη ενέργεια, καθώς βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών που φυλάσσονται από ιδιωτική ασφάλεια.

Την ώρα της εισβολής, που έγινε αργά το απόγευμα, ο κ. Βαρθολομαίος απουσίαζε, καθώς ήταν προσκεκλημένος σε κοινωνική εκδήλωση. Στο σπίτι βρισκόταν η οικονόμος του, η οποία αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες και κάλεσε την Αστυνομία. Ωστόσο, οι κακοποιοί πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε στον χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αφαιρέσει το παραμικρό, κάτι που γεννά ερωτήματα για τα κίνητρα των εισβολέων. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις μετά τη σύλληψη των τεσσάρων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ