Κεραμέως: Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς οι εκκλησίες Μεγάλη Εβδομάδα & Πάσχα

5
539

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία όλων των λατρευτικών χώρων -και των ορθόδοξων εκκλησιών- μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στις 11 Απριλίου, ημερομηνία ισχύος της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε χθες, θα εκδοθεί και νέα απόφαση. Σε αυτή θα ορίζεται ότι η λειτουργία για την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, «μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη» όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η υπουργός ανέφερε: «Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου. Θα εκδοθεί νέα που θα αφορά και στη Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες στις οποίες δεν θα επιτρέπονται πιστοί, λαϊκοί. Θα μπορεί να υπάρχει μόνο ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως«.

Κεραμέως: Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σημειώνεται ότι με την χθεσινή παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 11 Απριλίου προσλέπεται ότι οι πιστοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μαζικά στις εκκλησίες για την αποφυγή του κορονοϊού και θα δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος

Εντός της εβδομάδας, την Τετάρτη, συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου οι Ιεράρχες να ασχοληθούν με τις προτάσεις της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα.

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες έχει ζητήσει να επιτραπεί στους ιερείς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα έχουμε κ οι εκκλησίες θα ανοίξουν τουλάχιστον την ημέρα της Ανάστασης.Προς αυτούς που νομίζουν ότι η επιστήμη τα γνωρίζει όλα , σας λέω λοιπόν ότι γνωρίζει μόνο όσα επιτρέπει ο Θεός να γνωρίζει ,πάνω από την λογική κ μέχρι εκεί κ όσο είναι ικανό το ανθρώπινο μυαλό να καταλάβει ,από εκεί κ πέρα είναι ο θεός,κ χωρίς άγιο φως μετά από χιλιάδες χρόνια που μας στέλνει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων ,θα ήταν σαν κατάρα για την Ελλάδα να μην το έχουμε εφέτος.

  2. Ασφαλώς θα υπάρξει Άγιο φως, όμως πρωτίστως πρέπει να φωτιστούν όσοι πιστεύουν πως αν λειτουργούσαν οι εκκλησίες με πιστούς αυτοί δεν θα κολλούσαν καμία ασθένεια. Τόσο σκοτάδι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ