Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσφέρει στην Τουρκία 300.000 λίρες και στην Ελλάδα 50.000 ευρώ για τον κορονοϊό

9
696
Ο Οικουμενικός Θρόνος προσέφερε στην Τουρκία 300.000 λίρες και στην Ελλάδα 50.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας πανδημίας

Στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού μπαίνει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Φανάρι αναφέρει ότι προσέφερε στην Τουρκική κυβέρνηση το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων λιρών Τουρκίας και στην Ελληνική κυβέρνηση πενήντα χιλιάδες ευρώ, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αστέγων.

Επίσης, η Μητέρα Εκκλησία σημειώνει στην ανακοίνωση ότι αυτή η προσφορά της «συνοδεύεται από τας θερμάς προσευχάς αυτής προς τον ιατρόν των ψυχών και των σωμάτων ημών όπως ταχέως παρέλθη ο μέγας πειρασμός ούτος και εξαγάγη ο Κύριος την ανθρωπότητα «εις αναψυχήν».

Συμβολή Οίκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἰς τόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας

Συμβολή Οίκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἰς τόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίαςὩς συμβολήν εἰς τόν διεξαγόμενον ἀγῶνα διά τήν καταπολέμησιν τοῦ μαστίζοντος τήν ἀνθρωπότητα θανατηφόρου ἰοῦ, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον προσέφερεν εἰς μέν τήν Τουρκικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν τῶν τριακοσίων χιλιάδων (ἀρ. 300.000-) Λ.Τ., εἰς δέ τήν Ἑλληνικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν τῶν πεντήκοντα χιλιάδων (ἀρ. 50.000-) Εὐρώ, τό τελευταῖον τοῦτο προοριζόμενον ἰδιαιτέρως διά τάς ἀνάγκας τῶν ἀστέγων.

Ἡ χειρονομία αὕτη τῆς Μητρός Ἐκκλησίας συνοδεύεται ἀπό τάς θερμάς προσευχάς αὐτῆς πρός τόν ἰατρόν τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν ὅπως ταχέως παρέλθῃ ὁ μέγας πειρασμός οὗτος καί ἐξαγάγῃ ὁ Κύριος τήν ἀνθρωπότητα «εἰς ἀναψυχήν».

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

—————————————
Φανάριον, 1η Ἀπριλίου 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τίνος είναι τα λεφτά ;ποιος του είπε ότι μπορεί να δώσει λεφτά που παιρνει από τις εκκλησίες μας μπορεί να τα δίνει στους Τούρκους;

    • Κάποιος πιο έξυπνος από εσένα θα του το πε σίγουρα!
      Και πιο άνθρωπος!
      Τα λεφτά ανήκουν στο Πατριαρχείο και τα διαχειρίζεται υπέρ της ανθρωπότητας κύριε Ανώνυμε!

  2. Σωστός ο φίλος πιο πάνω! Οι Εκκλησίες μας στέλνουν τα λεφτά στο Πατριαρχείο Κ εκείνος κάθεται και τα σκάει στους Τούρκους! Για τις Εκκλησίες μας εδώ στην ΚΩ που είναι εδώ και χρόνια αφτιαχτες ούτε που ασχολείται!

  3. ποιος πρεπει να ασχοληθει με τις εκκλησιες σας στην κω? ο Πατριαρχης ειναι υπευθυνος?
    αν θες να μαθεις πριν παααρααα πολυ καιρο ο Πατριαρχης εκανε δωρεα στις εκκλησιες σας (μητροπολη) 20.000 ευρω, οκ???

  4. αναφερθηκε στους αστεγους…το ποσο αυτο διατεθηκε για αυτο το σκοπο…κι εγω θα συμφωνησω με την πιο πανω αποψη και θα πω ο τι δεν δινουμε χρηματα σ αυτους που πολεμανε τη θρησκεια μας….δεν επρεπε να γινει αυτο…υπαρχοθν χιλιαδες απορες οικογενειες Ελληνων….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ