Σταγών Θεόκλητος: “Φοβούνται μην αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να μεταδοθεί το οτιδήποτε βλαβερό από την Θεία Κοινωνία”

4
394

Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στα σήμερα τιμώμενα πρόσωπα, που φρόντισαν για τον ενταφιασμό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και για τις τελευταίες εντάφιες τιμές όπως το συνήθιζαν τότε οι Ιουδαίοι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις Μυροφόρες Γυναίκες.

Ακολούθως αναφερόμενος στο άνοιγμα των ναών είπε πως «γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Εκκλησία θα μεριμνήσει και θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενός προσώπου ανά δέκα (10) τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ τους, και ούτω καθεξής».

Εν συνεχεία αναφερθείς περί του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Κοινωνίας, το οποίο τυγχάνει αδιαπραγμάτευτο όπως ακριβώς ορίζεται από τους Θείους και Ιερούς Κανόνες της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος τόνισε πως «δεν φοβούνται ότι θα μεταδοθεί ο κορονοϊός από την Θεία Κοινωνία μέσω σταγονιδίων από την Αγία Λαβίδα, αυτό το ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να συμβεί» προσθέτοντας πως «εκείνο που φοβούνται είναι μην αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να μεταδοθεί το οτιδήποτε βλαβερό από την Θεία Κοινωνία, φοβούνται μην αποδειχθεί ότι η Θεία Κοινωνία είναι εφόδιο ζωής αιωνίου».

Καταλήγοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε «η καρδίαν όλων ημών να είναι καιομένη με το Άγιο Πνεύμα. Να φωνάζουμε όλοι μέσα από τα μύχια της ψυχής, εγκάρδια, απόλυτα, ειλικρινά, μείνον μεθ’ ημών στον Ιησού Χριστό και σαν τις μυροφόρες γυναίκες να διαλαλήσουμε παντού ότι «Χριστός ανέστη εκ νεκρών…».

Πηγή poimin.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ασχοληθητε με τα του θεου και αφηστε τα της βιολογιας στους επιστημονες γινεστε επικινδυνοι προς αυτους που επιρρεαζετε με τον λογο σας….υπαρχουν και χαζοι…

    • Ασε βρε τον ανθρωπο να τα πει που θα ακουσουμε τους επιστημονες ο φιλος ο Τσιοδρας ακουσατε τι ειπε ?Οποιος πεθενε τον εγραφαν οτι ειχε covid.Τουλαχιστον ο Χριστος δεν θα με πρωδωσει.Και θα παμε να κοινωνησουμε εσυ αθεε να κατσεις εξω….Αντε για υπνο.

  2. Κατόπιν εορτής όλοι λαλιστατοι.Ξέχασαν οτι εκλεισαν την πόρτα και δεν μεταλαβαν τον κόσμο χρονιαρες μέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ