Εκοιμήθη σε ηλικία 53 ετών ο Ιερομόναχος της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου π.Θεόκλητος (Μακάριος) Σμαλιός

0
779

Εκοιμήθη ο Ιερομόναχος της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου π.Θεόκλητος ( Μακάριος) Σμαλιός.

Ο π.Μακάριος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ,πρωινές ώρες, εορτή της Παναγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών σε ηλικία 53 ετών στο Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν.

Ο μακαριστός Θεόκλητος ( Μακάριος) Σμαλιός ήταν το 3ο παιδί από τα εννέα της οικογένειας του αείμνηστου Μανώλη Σμαλιού και της Ελευθερίας Βάλλα Σμαλιού.

Απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής αφιερώθηκε από πολύ νεαρός στην Ορθόδοξη εκκλησία μας.

Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κάλυμνο, τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα. Ήταν δραστήριος,ακούραστος και η ψυχή της Ιεράς μονής της Αγίας Αικατερίνης με πλούσιο και ποικίλο έργο.Καλλικέλαδος,με βροντερή ,μεταλλική και μελωδική φωνή.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην μητέρα του Ελευθερία και στα 8 εν ζωή αδέλφια και αδελφές του.

Ο Ιερομόναχος της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου π.Θεόκλητος (Μακάριος) Σμαλιός από τον εσπερινό στον Άγιο Ανδρέα στην Κεφάλα Καλύμνου στις 12 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: kalymnos-news.gr

Η ανακοίνωση της ΙΜ Καλύμνου για την εκδημία του Ιερομονάχου π.Θεόκλητου (Μακάριου) Σμαλιού.

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας, μετά θλίψεως πολλής, ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημίαν, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, του Ιερομονάχου Θεοκλήτου Σμαλιού εκ Καλύμνου.

Νεότατος σε ηλικία μόλις 53 ετών, αδελφός του κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Κωνσταντίνου Σμαλιού, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα, από την επάρατη νόσο.

Αριστερά με τα κόκκινα άμφια ο αείμνηστος Θεόκλητος Σμαλιός ψάλλει με τον αδελφό του π. Κων/νο Σμαλιό, κληρικό της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 4 το απόγευμα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου και θα ταφεί στο Ησυχαστήριο του Αγίου Κυπριανού στους Βοθύνους.


Ο μακαριστός Θεόκλητος Σμαλιός ήταν το τρίτο παιδί από τα εννέα της οικογένειας του αειμνήστου Μανώλη Σμαλιού και της Ελευθερίας Βάλλα Σμαλιού. Απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής αφιερώθηκε από πολύ νεαρός στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.  Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κάλυμνο, τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα. Ήταν δραστήριος, ακούραστος και η ψυχή της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, με πλούσιο και ποικίλο έργο. Καλλικέλαδος, με βροντερή και μελωδική φωνή.

Η απώλειά του είναι μεγάλη, τόσο για την τοπική Εκκλησία και την κοινωνία της Καλύμνου, όσο και για  την ευσεβή οικογένειά του.

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος εύχεται όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει μακαριστή ψυχή «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων». Από τον κόσμο αυτό έφυγε μία ψυχή πραγματικά αγία.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ