ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος προσκυνητών στην Υπαπαντή στο παλιό Πυλί (Ναθαναήλ: Η Ελλάδα των λωτοφάγων…)

6
6909

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στην εορτή της Υπαπαντής στο παλιό Πυλί.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, ο Πρόεδρος Πυλίου Χ. Τσαμπουνιάρης, ο επικ. της Κως Αγάπη μας & Πρόεδρος του ΔΙΙΚ Α. Παυλίδης (έφτασε προς το τέλος του εσπερινού), η Δημοτική σύμβουλος Π. Κιαπόκα, ο Τοπ. Σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και πολύς κόσμος (με συνεχή προσέλευση έως αργά).

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι είναι μια γιορτή καταλλαγής. Αρχή και εκπλήρωση υποχέσεως του Θεού προς το δημιούργημά του, τον άνθρωπο. Πολύ γλαφυρά ο Σεβασμιώτατος παραλλήλισε από την Οδύσσεια και την επίσκεψη του Οδυσσέα και των συντρόφων του στη χώρα των λωτοφάγων με την Ελλάδα του σήμερα. «Πως βρεθήκαμε σήμερα να λατρεύουμε ξένους θεούς; πως βρεθήκαμε να απαξιώνουμε την παράδοσή μας;» διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος. Όχι φυσικά όλοι , αλλά «επικίνδυνα πολύ». Διότι απαξιώσαμε την πίστη μας στο Θεό. Όπως έλεγε κι ο Άγιος Παΐσιος «άμα διαγράψεις τον Θεό από τη ζωή σου, μπορείς να διαγράψεις τον πατέρα σου και τη μητέρα σου και τα αδέλφια σου και τους πάντες. Αλλά όμως υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα είσαστε εσείς που είσαστε εδώ κι αυτοί που αγωνίζονται να διατηρηθεί η πίστη και οι παραδόσεις μας που είναι ο συνεκτικός μας κρίκος».

Ο ιστορικός τόπος αυτός μπορεί να ερήμωσε όχι όμως και ο χώρος λατρείας που παραμένει ζωντανός, χάρη στη βοήθεια όλων. Ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους συμπρεσβυτέρους του, τις τοπικές αρχές και τον Πρόεδρο Πυλίου για την πολύτιμη βοήθειά του (αισθητές και οι επεμβάσεις στο δρόμο με το προστατευτικό στηθαίο και την διαπλάτυνση όπου ήταν εφικτό), τους «μαύρους λύκους» που στον ελεύθερο χρόνο τους μεταμόρφωσαν όλα τα παλιά κτίσματα (δείτε το παρακείμενο παλιό σπίτι που αναστηλώθηκε κι έγινε η προσφορά των κερασμάτων, αλλά και το διπλανό κελλί στο οποίο θα διανυκτερεύσει απόψε ο Σεβασμιώτατος για να λειτουργήσει το πρωί).

(το 1ο βίντεο με πλάνα και από τη σημερινή μέρα με τη Θ. Λειτουργία είναι από το dhras.gr κάμ. Μιχάλης Χατζηθέμελης)

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποσα λεφτα παιρνετε απο καθε πανηγυρι του νησιου μας?ολοι κοιμοσαστε τον υπνο του Δικαιου.σας δουλευουν ψιλο γαζι.ολοι διπροσωποι …..ντρεπομαι που ηρθα ως εκει πανω.η παναγια ειναι του αγ.γεωργιου.αλλα τα λεφτα ειναι πολλα.

  2. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

    Ένα δραματικό μήνυμα του Γέροντα Μεθόδιου, ηγούμενου της διωκόμενης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, του μοναδικού μοναστηριού που αντιστέκεται στην επέλαση του Οικουμενισμού, για την συγκέντρωση συμπαράστασης στην καταδίκη του με 20 χρόνια κάθειρξης που έγινε έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο την 1/2/2017.Εκτός των άλλων ο Γέροντας Μεθόδιος κατήγγειλε ότι υπάρχουν προθέσεις να καταργηθεί το από αιώνων άβατο του Αγίου Όρους από τον ερχόμενο Ιούνιο, κάτι που το έχει απαιτήσει επανειλημμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Αλήθεια τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι άλλοι… προβατόσχημοι ηγούμενοι του Άθω που περί άλλων τυρβάζουν.

  3. Αναφέρθηκε στον Παΐσιο χωρις το παραπάνω να ειναι σατιρικό κείμενο? Τέλος πάντων, ορίστε τι εννοούσε ο Άγιος’: » Άμα διαγράψεις τον θεό απο τη ζωή σου, ποιος θα μας πληρώνει ποίμνιό μου? Βεβαια, θα συνεχίσουμε να έχουμε τους μισθούς μας που τους πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλα τι θα γίνει με τα έξτρα-μαύρα του ποιμνίου?»

  4. Και παλιά οι Έλληνες πίστευαν σε άλλους θεούς, ειχαν άλλες παραδώσεις, άλλες αξίες και αλλο τροπο ζωής. Τα ‘χεις μπερδέψει λιγο.

  5. Οταν τρέχουν στα κέντρα να ακουσουν τις Ατζελες και τους Ρεμους, οι Ατζελες και οι Ρεμοι πληρώνονται μονο απο τους πελάτες του μαγαζιού. Εγω που κάθομαι σπιτι μου, γιατι να συνεισφέρω για τον μισθό της Ατζελας? Οι παπάδες αντίστοιχα γιατι δεν πληρώνονται μονο απο τους πελάτες των μαγαζιών τους, και να αφήσουν εμάς τους υπόλοιπους στην ησυχία μας?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ