ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με Σεβ. κ. Ναθαναήλ, Διοικητή 80 ΑΔΤΕ, Έπαρχο Κω & απίστευτα πολύ κόσμο η εορτή του Αγ. Σάββα στην Κάλυμνο

0
5155

Με απίστευτα πολύ κόσμο έγινε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του εορτάζοντος Αγ.Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στήν Ι.Μονή του. Χοροστάτησε ο Θεοφ.Επίσκοπος μας κ.κ. Στέφανος συμπαραστατούμενος από τόν Μητροπολίτη μας κ.κ. Παίσιο . Παρέστησαν οι Πολιτικές καί Στρατιωτικές Αρχές Καλύμνου-Κώ

Ο πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε σήμερα στις 19.00 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο επίσκοπος Στρατονικείας Στέφανος ο οποίος στο κήρυγμά του τόνισε το ασκητικό φρόνημα του Οσίου Σάββα.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και από τις τοπικές Αρχές ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψαράς και Μικές Ρήγας ,ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ο έπαρχος Κω Γ.Χαλκιδιός. Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Νικόλαος Καζαντζής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 10:00΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση  Ιεράς  Αγρυπνίας (Μικρόν Απόδειπνον, οι Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία),  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιου, (ώρα 10:00΄ μ.μ. με 2:00΄ πρωινή).

Αύριο  πρωΐ της Κυριακής 2 Απριλίου, θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Αγίου, εντός της Ιεράς Μονής και πρό της Ιεράς Λάρνακος, ένθα  αναπαύεται το χαριτόβρυτον Λείψανον του Οσίου και θα  τελεσθεί δέησις υπέρ υγείας και Θείου φωτισμού πάντων των όπου γής και εν θαλάσση πλεόντων Καλυμνίων. Τον Θείον Λόγον θα κηρύξει ο προεξάρχων Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.Κύριλλος.

Το Εσπέρας της Κυριακής και περί ώραν 6.30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός  Εσπερινός και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.κ. Στέφανος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το σημερινό εσπερινό του π. Κωνσταντίνου Σμαλιού ,τον οποίο και ευχαριστούμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ