ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Το παραδοσιακό γλέντι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί

0
6657

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με άρωμα και χρώμα παράδοσης πραγματοποιήθηκε απόψε το γλέντι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην αίθουσα του ιερού ναού, αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Στην παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος που ακολούθησε από τα εξαιρετικά χορευτικά του Πολιτιστικού συλλόγου Πυλίου «ο Απελλής» υπό την διεύθυνση της Δασκάλας χορού Αργ. Κεφαλιανού, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος, ο εορτάζων Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, ο Πρόεδρος Πυλίου Χρ. Τσαμπουνιάρης οι τοπικοί σύμβουλοι Γ. Κυπραίος και Μ. Γιωργαλλής και αρκετοί προσκυνητές.

Η εκκλησιαστική επιτροπή και η αδελφότητα του Αγίου Γεωργίου υποδέχτηκαν τον κόσμο με παραδοσιακά φαγητά σε μία πλούσια τράπεζα. Ενώ το κέφι κράτησε αμείωτο η μουσική ορχήστρα με τους: Μιλτιάδη Ζαμάγια (βιολί), Σάββα Κεφαλιανό (λαούτο-τραγούδι), Στέργο τογρού (λαούτο) και Γιάννη Πόσσα ντραμς.

Παράλληλα έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου.

Το πρωί αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθούν οι πατροπαράδοτες Ιπποδρομίες προς τιμήν του Αγίου (5 κούρσες και παρέλαση αλόγων).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ