ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ Η ημέρα των απόστρατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στους Άγιους Πάντες

0
3646
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή γιορτή των Αγίων Πάντων 11/6/2017

(Φώτο-ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη)

Πολλοί είναι οι άγνωστοι Άγιοι που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Αγίων Πάντων. Όλοι οι Άγιοι μάρτυρες, οι ομολογητές, οι αναχωρητές, οι μοναχοί, οι ασκητές, οι ανώνυμοι ή γνωστοί πιστοί, οι στρατιωτικοί που υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου την Χριστιανική Θρησκεία και οι Ιερωμένοι που υπηρετήσαν την Εκκλησία του Χριστού, με αυταπάρνηση και ταπείνωση, γιορτάζουν σήμερα. Όλοι όσοι δια των έργων και του ενάρετου βίου τους, καθώς και οι κήρυκες του Ιερού Ευαγγελίου, γιορτάζουν την Σύναξη των Αγίων Πάντων. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αφανείς Άγιοι μάρτυρες, που θυσιάζονται καθημερινά, στο όνομα του Χριστού, από φανατικούς, φονταμενταλιστές, ισλαμιστές και άλλους πολέμιους του Χριστιανισμού.

Ο φερώνυμος Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων, που με περισσή ευλάβεια ανήγειρε η αείμνηστη δωρήτρια Θεοδώρα Κάππα, στην περιοχή Ηρακλής στο Ψαλίδι της Κω, πλημμύρισε και εφέτος από πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που παρακολούθησαν τον κατανυκτικό Εσπερινό, με τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο και με πολλούς ιερείς καθώς και τον εφημέριο παπά Χρήστο. (Ο Μητροπολίτης κ. κ Ναθαναήλ, βρισκόταν σε επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.)

Ακολούθησε και η καθιερωμένη ετήσια λαϊκή πανήγυρης με Δημοτική μουσική και τραγούδια, καθώς και η παραδοσιακή τράπεζα με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Την Κυριακή, την κυριώνυμον ημέρα των Αγίων Πάντων, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Χρυσόστομος τέλεσε Θεία Λειτουργία, μαζί με συλλειτουργό τον παπά Αναστάσιο , και συμπροσευχόμενο τον εφημέριο παπά Χρίστο.

Παρέστησαν εκπρόσωπος του Ταξίαρχου και ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Κοκορόσκος, με πολλούς Αστυνομικούς της ΕΛΛΑΣ, καθώς ο Έπαρχος κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο κ. Μιχάλης Γιωργαλής και ο κ. Δημήτρης Χαματζόγλου.

Έπειτα η Ενοριακή Αδελφότης με την πρεσβυτέρα κ. Δόμνα Τσουνιά, που είχε την γενική φροντίδα, προσέφερε φιλόξενο πρωινό, στον Αρχιμανδρίτη, στους ιερείς στους ψαλμωδούς, στα σώματα αποστράτων και εν ενεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σε όλους τους ευσεβείς προσκυνητές.

Η ημέρα των απόστρατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ 11/6/2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τιμήθηκε η ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη στους απόστρατους αξιωματικούς, τους απόμαχους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντος του διευθυντή της ΕΛΑΣ στην Κω, κ. Κωνσταντίνου Κοκορόσκου, του εκπροσώπου της Ταξιαρχίας και λοιπών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και πολλών αστυνομικών, εν ενεργεία και μη, έγινε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, από το Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε η Αστυνομικός κ. Ελένη Ντεντοπούλου και εκ μέρους των απόστρατων Αστυνομικών αξιωματικών Κω, (που είναι γύρω στους εξήντα ευρισκόμενοι ως μόνιμοι κάτοικοι στο νησί μας) ο κ. Στέλιος Παπαδάκης.

Η Άγιοι που θωρούνται προστάτες της ΕΛΑΣ, έκτος από τους Αγίους Πάντες είναι, ο Άγιος Αρτέμιος, η Αγία Ειρήνη και ο Άγιος Μηνάς. Παρόντες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ήταν πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, Αστυνομικοί του νησιού μας. Απόμαχοι της ΕΛΑΣ, που υπηρέτησαν με ζήλο το καθήκον τους και εξακολουθούν να είναι μάχιμοι, παρά τις δύσκολες σημερινές οικονομικές και άλλες συνθήκες της πατρίδας μας.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ