ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Χειροθεσία σε Αναγνώστη του νεαρού Αλέξιου Κοκκίνη στην Παναγία Φανερωμένη

9
4199
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή στην Παναγιά την Φανερωμένη 18/6/2017

Φώτο- ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Φανερωμένης, στην Παναγίτσα βρέθηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, όπου τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον εφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και τον πρεσβύτερο παπά Αναστάσιο.

Στον σύντομο λόγο του ο Δεσπότης, μίλησε για την σημασία της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας και της συγχώρησης, αναφερόμενος στο Ιερό Ευαγγέλιο.

‘Αν αφήσετε τις αμαρτίες των άλλων, θα αφεθούν και οι δικές σας. Αν τις κρατάτε με μνησικακία, τότε θα κρατούνται και οι δικές σας αμαρτίες και δεν θα συγχωρηθούν.

Αυτή την σημασία της συγχώρησης και της αγάπης, τόνισε ο Μητροπολίτης μας στο πολυπληθές Κυριακάτικο εκκλησίασμα, στην Παναγίτσα την Φανερωμένη και ακολούθησε ρασσοφορία στον νεαρό Αλέξιο Κοκκίνη.

Στο τέλος η οικογένεια του πρώην επιτρόπου κ. Γιάννη και κ. Χαρίκλειας Πασπαρά, προσέφερε φιλόξενο πρωινό στη οικία τους στον Δεσπότη και τους ιερείς, μαζί με τον επίτροπο κ. Γιάννη Χατζηβελούδο και την σύζυγο του κ. Μαριέττα. Να σημειώσουμε δε πως ένας από τους μεγάλους δωρητές στην Εκκλησία της Παναγίτσας, είναι ο κ. Γιάννης Πασπαράς, ο οποίος το 1982 έφτιαξε το ξυλόγλυπτο Ιερό Τέμπλο, τον Αρχιερατικό θρόνο και όλα τα στασίδια. Την ίδια ευλαβική πρόσφορα του, την επανέλαβε το 1984, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Ψαλίδι, φτιάχνοντας το ξυλόγλυπτο Ιερό Τέμπλο, ενώ τον Αρχιερατικό θρόνο και τα στασίδια τα προσέφερε ο κ. Ε. Καλέργης.

Ο επίτροπος κ. Μανόλης Τσιγαράς, εκ μέρους των Μικρασιατών Κω, μας πληροφόρησε πως ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στη Λάμπη, βρίσκεται προς το τέλος της αποπεράτωσης του. Επίσης ο Μητροπολίτης τοποθέτησε προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ώστε οι πιστοί ευλαβικά να τον προσκυνούν.

Ξανθίππη Αγρέλλη

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΟ 3 ΕΙΤΕ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΤΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΤΗΤΑ ΦΕΡΟΥΝ.

  2. Και ο μεσος ορος γνωσεων ειναι το δημοτικο το πολυ γυμνασιο,και να τους την λεει συνεχεια .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ