Εκοιμήθη απόψε πλήρης ημερών ο π. Χαράλαμπος Σαράγιας – 6μμ η εξόδιος ακολουθία στο Μαστιχάρι

2
5458

Εκοιμήθη απόψε στις 19:30, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, ο πρώην Ιερέας του ΙΝ Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου π. Χαράλαμπος Σαράγιας.

Ο π. Χαράλαμπος Σαράγιας, πατέρας τριών εξαιρετικών παιδιών (του Αντώνη, του Κυριάκου και του Ηλία, αντιπροέδρου της Κοινότητας Αντιμάχειας) χειροτονήθηκε Ιερέας την Κυριακή των Βαΐων του 1979 από τον μακαριστό Ναθαναήλ τον Α’ και διορίστηκε στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου, στο χωριό του, όπου και παρέμεινε πιστός στα καθήκοντά του μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2011.

Επί των ημερών του με πολύ μεράκι (καθότι πρώην οικοδόμος) αποπερατώθηκε ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας και χτίστηκαν όλα τα νεότερα εξωκλήσια της περιοχής του Μαστιχαρίου.

Απλός, αυθόρμητος, ήρεμος, χαμογελαστός, χιουμορίστας, καλοσυνάτος, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο στις 6μμ στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

(Ο π. Χαράλαμπος το 1979, στην πομπή της κηδείας του Ναθαναήλ του Α’)

Η πρόσφατη βράβευσή του από την ενορία Μαστιχαρίου την οποία υπηρέτησε επί 32 συνεχή χρόνια ως ακούραστος εργάτης του Χριστού (το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Ηλίας)

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ