Φρίκη με μητροκτόνο στη Ρόδο: «Αποτελείωσέ την, δεν μπορώ να την…»

0
2234

Ανατριχιαστική είναι η απολογία του 26χρονου μητροκτόνου στη Ρόδο ο οποίος έσφαξε την 61χρονη μητέρα του…

Ο 26χρονος Νίκος Μ, ομολόγησε τη δολοφονία στην οποία, όπως είπε, ήταν παρούσα και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του, Irini. I. Σύμφωνα με την Espresso, ο ίδιος ξεδίπλωσε καρά καρέ όλα όσα έγιναν. Μάλιστα, και οι δυο εμπλέκουν και τρίτο πρόσωπο στο έγκλημα, ο ρόλος του οποίου όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί.«Με την μητέρα μου δεν είχαμε ποτέ καλές σχέσεις και όταν ήμουν μικρός με έδερνε.

 

Όταν πήγαμε, ήταν έξω στον κήπο και πότιζε. Όταν μας είδε, νευρίασε, γιατί δεν συμπαθούσε την Ειρήνη, ίσως επειδή ήταν μεγαλύτερη από εμένα, ήταν ξένη και είχε παιδιά. Μπήκα στο σπίτι και της έλεγα ότι την αγαπάω την Ειρήνη και ότι θέλουμε να παντρευτούμε.

Τότε μου απάντησε “να πάτε να γ….». Tης ζήτησα να μιλάει πιο καλά μπροστά στην κοπέλα και μου είπε “βρε δεν πας στο διάολο”. Η Ειρήνη καθόταν στην καρέκλα και είπε η μαμά μου με σιγανή φωνή: “Έχει δύο μπαστάρδια». Πιστεύω όμως ότι το άκουσε η κοπέλα.

Μετά εγώ θόλωσα και έγινε ό,τι έγινε». Ο 26χρονος εξήγησε ότι το μαχαίρι το πήρε από την κουζίνα και τη χτύπησε πολλές φορές γιατί είχε πάθει αμόκ. «Μόλις έκανα τις πρώτες μαχαιριές έπαθα αμόκ και δεν καταλάβαινα, συνέχισα να την χτυπάω για αυτό και αυτοτραυματίστηκα στο αριστερό μου πόδι. Παρά τα μαχαιρώματα η μητέρα μου ήταν ζωντανή και βογκούσε και η Irini μου είπε να την αποτελειώσω, γιατί δεν μπορούσε να την ακούει!».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο μητροκτόνος κατάφερε άλλη μια μαχαιριά στο λαιμό της 61χρονης! «Εγώ πήγα να φύγω και κατευθείαν μου είπε “που να φύγουμε, θα το καταλάβουν ότι το έκανες εσύ και θα μας βάλουν φυλακή”. Moυ είπε να κάνουμε το σπίτι άνω κάτω για να φανεί σαν ληστεία! Έτσι όπως είχα πάθει αμόκ άνοιγα τα ντουλάπια και πετούσαμε κάτω τα ρούχα. Το αίμα το καθάρισε η φίλη μου και εγώ ανακάτευα τα δωμάτια όλα, όσο αυτή καθάριζε.

Βγάλαμε τα ρούχα, και τα δικά μου και τα δικά της, γιατί είχε και αυτή λερωθεί και τα πήρε η φίλη μου και τα πέταξε σε κάδους της Ρόδου. Συνεχίζοντας την απολογία του, ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι την αμέσως επόμενη μέρα εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του το κακό που είχε κάνει και εκείνος τον επικρότησε, καθώς δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του.

 

Τι ισχυρίστηκε η 36χρονη Ρωσίδα

Την ίδια ώρα, διαφορετική εκδοχή παρουσίασε στην απολογία της η 36χρονη Ρωσίδα που περιγράφει ακόμα πιο σκληρά τη στιγμή της δολοφονίας και κατηγορεί τον μητροκτόνο πως την απείλησε για να μην αποκαλύψει το φρικτό έγκλημα. «Όταν φτάσαμε αφήσαμε τη μηχανή μπροστά στο σπίτι και η μητέρα του ήταν έξω στον κήπο. Μας προσκάλεσε να μας κεράσει κάτι μέσα στο σπίτι και μπήκαν μέσα αυτοί πρώτοι και εγώ τους ακολούθησα.

Όταν αυτή πήγε να πάρει το νερό από το ψυγείο, βλέπω τον φίλο μου να είναι πίσω της με το μαχαίρι και είδα ότι τη χτύπησε δυο φορές στην πλάτη και εγώ φοβήθηκα και έκλεισα τα μάτια μου. Ήμουν σχετικά μακριά γιατί το σαλόνι είναι μεγάλο και είναι ένας χώρος με την κουζίνα.

Τότε άκουσα αυτή που φώναζε «Nίκο είσαι παιδί μου, τι είναι αυτά που κάνεις;» και άκουσα που έπεσε κάτω αλλά ακόμα μιλούσε! (…) Σκέφτηκα να φωνάξω αλλά φοβήθηκα μήπως σκοτώσει και εμένα. Μετά που βγήκε έξω, δεν μπορώ να υπολογίσω μετά από πόση ώρα, του είπα “καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει;” και μου είπε “εσύ τι φοβάσαι; Έχω ρίξει παντού χλωρίνη, εσύ είσαι δεμένη μαζί μου τώρα και αν μιλήσεις σε κάποιον θα πω ότι εσύ το έκανες αυτό!|

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ