Τα εγκαίνια του Νομισματικού Μουσείου Νισύρου από τον Σεβασμιώτατο & τις τοπικές αρχές

1
1023

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

 

Ανήμερα της εορτής της Παναγίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Νισύρου, του Νομισματικού Μουσείο. Το μουσείο ανήκει στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής και στεγάζεται σε κτήριο στο κέντρο του οικισμού του Μανδρακίου Νισύρου, το οποίο έκανε δωρεά η συμπατριώτισσα μας Μαριάννα Σολούνια εις μνήμην της μητέρας της Καλλιόπης και της θείας της Σοφίας Σολούνια. Την ανακαίνιση του μουσείου ανέλαβε με δωρεά ο μεγάλος ευεργέτης της Καλύμνου και της Νισύρου κ. Ιωάννης Χαλίκος. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κώου Νισύρου Σεβασμιώτατος Ναθαναήλ μαζί με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο.

Ο πάτερ Στέφανος έκανε αναφορά στους δωρητές Μαριάνα Σολούνια και στον Ιωάννη Χαλίκο και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ίδιος για την συλλογή όλων αυτών των νομισμάτων.

Η Μαριάννα Σολούνια αναφέρθηκε στην εκπλήρωση μιας μεγάλης επιθυμίας της στο να δωρίσει το κτήριο στο Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής.

Ο Δήμαρχος εξήρε την προσφορά της κ. Σολούνια και του κ. Χαλίκου και εμφατικά αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή  του πάτερ Στέφανου σε όλα τα έργα της εκκλησίας τα τελευταία 20 χρόνια και την θετική συμβολή του στην Νισύρικη κοινωνία.

Υπήρξαν κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Νομισματικό Μουσείο αποτελεί το 3ο Μουσείο αυτού του είδους  στην Ελλάδα. Η Νίσυρος με τα εγκαίνια του νέου μουσείου έχει φθάσει να αριθμεί έξι μουσεία. Είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο αριθμό μουσείων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ